Ko te pokliče Paolo Maldini, je stvar zaključena!

Mladi vezist Milana se trenutno mudi na posoji pri Bordeauxu, medijem pa je zaupal svoje razloge za poletno menjavo okolja.

Uredništvo
17. oktober 2021, 4:15

Yacine Adli priznava, da se klicu Milana ni mogel upreti. (Foto: splet)

Yacine Adli je 21-letni nadarjeni vezist, ki je letošnje poletje prestopil iz Bordeauxa v Milan, bo pa aktualno sezono kot posojeni nogometaš preživel pri svojemu nekdanjemu delodajalcu. Milan je francoskemu klubu zanj odštel 8 milijonov evrov odškodnine, še dodatna dva milijona pa si obetajo v obliki raznih bonusov ob izpolnitvi določenih pogojev v pogodbi.

Mladi francoski reprezentant je novinarjem povedal, da se klicu Milana ni mogel upreti. Sploh zaradi tega, ker je bil na drugi strani klica nihče drug kot legendarni italijanski branilec in simbol Milana - Paolo Maldini.

“Ko te pokliče legendarni Paolo Maldini in te povabi v klub kova AC Milan, potem ne razmišljaš prav veliko. Takoj sem sprejel ponudbo, zame je to ogromna čast in zelo sem ponosen, da sem postal član tega kluba. Nikoli si nisem niti predstavljal, da bom nekoč zaigral za Milan,” je povedal nekdanji član mladinske šole PSG.

Novinarji so dolgolasega vezista povprašali tudi o primerjavah z Zinedinom Zidanom, ki je svojčas briljiral na podobnem igralnem položaju kjer največkrat igra tudi Yacine Adli, hkrati pa ju veže tudi podobno družinsko ozadje – oba imata namreč korenine iz Alžirije.

“Veliko sem napredoval od svojih najstniških let. Počutim se, da lahko ustvarjam višek na igrišču. Še vedno sem mlad in sem praktično na začetku svoje kariere, zato skušam vsak dan napredovati in se učiti od trenerjev in soigralcev. Zidane je moj idol, eden najboljših vezistov vseh časov in zelo ga občudujem,” je zaključil mladi Adli.