Koeman: Guardiola ima prav, UEFA ne posluša igralcev in trenerjev, zanima jo le denar

Barcelonin trener Ronald Koeman o superligi ni govoril, je pa poudaril, da ima nogomet tudi pod okriljem UEFA velike težave.

Uredništvo
21. april 2021, 4:36

(Foto: Getty Images)

Odkar je jasno, da je projekt evropska superliga propadel, so se začeli oglašati mnogi, ki so bili do trenutka preloma tiho. Tudi trener Barcelone Ronald Koeman, ki nad projektom očitno prav tako ni navdušen. A vseeno, ko govori o superligi, gleda širšo sliko in opozarja na probleme, ki so privedli do samovoljne odločitve 12 klubov za ustanovitev lastnega tekmovanja. Okrcal je tudi Evropsko nogometno zvezo (UEFA)

"Strinjam se z Guardiolo. Neverjetno je, koliko tekem je vsako sezono. Zdaj vsi govorijo o evropski superligi, o novi ligi prvakov, o novostih v nogometu. UEFA govori in govori, ne posluša pa ljudi iz nogometa, ne posluša igralcev in trenerjev, zanima jo le denar," je dejal Nizozemec. 

Koeman opozarja, da je treba zaščtiti igralce. 

"V Španiji se igra veliko tekem, pogosto v terminih, ki niso idealni za igro. Jutri bomo recimo igrali ob 22. uri. Normalno je, da govorimo o prihodnosti nogometa, ampak najprej moramo zaščititi igralce."

Konkretno o superligi Koeman ni želel govoriti.

"Govoril sem s predsednikom. Pojasnil mi je klubske namere, ampak po vsem tem je bolje, da ne govorim o tem. Marsikaj se je spremenilo, klubi so že izstopili. Ne verjamem, da bo vse to vplivalo na igralce. Osredotočeni so na boj za naslov."
 
 
adplus-dvertising