Koeman je videl, česar sodnik ni: Zame je tisto bila enajstmetrovka

Trener Barcelone Ronald Koeman ne razume, zakaj sistem VAR ni ovrednotil padca Martina Braithwaiteja kot prekršek za enajstmetrovko.

Uredništvo
11. april 2021, 8:39

(Foto: /)

Ronald Koeman obžaluje marsikaj. Predvsem pa tisto situacijo iz drugega polčasa sobotnega el clasica, ko je Realov branilec Ferland Mendy v kazenskem prostoru zaustavil Barceloninega napadalca Martina Braithwaiteja. Dotik je bil, namera (verjetno) tudi, Braithwaite je padel, enajstmetrovke pa ni bilo. Sodnik Gil Manzano je kljub protestom iz Barcelonine ekipe s pomočniki ocenil, da vse skupaj ni bilo dovolj za kazenski strel z bele točke. Koeman pa se z njim ne strinja.


"Zame je bila to očitna enajstmetrovka, vsi so videli. Kakor je Martin padel, bi to morala biti enajstmetrovka. Morda sodnik tega ni dobro videl, ampak za takšne situacije imamo sistem VAR. Vseeno pa je bolje, da ostane pri tem in več ne govorim. Dobri smo bili, v tej situaciji smo si zaslužili pravilno odločitev sodnika," je dejal Koeman, ki je bil v svojem protestu ravno dovolj direkten, a hkrati dovolj previden. 
 
adplus-dvertising