Koeman kot v drugi dimenziji in brez argumentov: To ni korak nazaj, še vedno smo na pravi poti

Igrišče govori eno zgodbo, Ronald Koeman pa drugo. Barcelona je neprepričljiva, Lionel Messi izgubljen, priložnost za osvojitev lovorike pa je splavala po vodi.

Uredništvo
18. januar 2021, 9:26

Foto: Getty Images

Superpokal zagotovo ni prestižna lovorika. Je pa lovorika, ki je velike ekipe vseeno ne želijo izpustiti iz rok, če že imajo priložnost, da jo osvojijo. Barcelona pa je sinoči storila prav to, izgubila je finale superpokala, ki ga je osvojil Athletic iz Bilbaa.

Ker pa to ni bil osamljen zdrs Kataloncev, saj ga v širšem kontekstu lahko prištejemo k neprepričljivim igram in tekmam Barcelone skozi celotno letošnjo sezono, je problem večji kot bi bil sicer. Trener Ronald Koeman, ki zaenkrat ne uspeva urediti glavnih težav in ekipe ne more spraviti v ritem za igranje na visoki ravni, pa skuša napetosti umiriti vsaj s svojimi izjavami.

"To ni korak nazaj. Lovorika je priročna stvar, s katero lahko potrdiš, da si na pravi poti, ampak pokazali smo, da smo še vedno. Naredili smo vse za zmago, ampak smo bili zelo utrujeni. Za mnoge igralce bo to dragocena izkušnja," je dejal Koeman.

Dotakniti se je moral tudi Lionela Messija, ki je bil izključen.

"Po toliko letih sam ve, kdaj lahko igra in kdaj ne. Odločil se je, da bo igral in to je to. Bolje pa je, da ne govorim o sodniku. Glede tega ne bom podal svojega mnenja."