Koeman še vedno verjame, da je Barcelona lahko prvak

Nepriljubljeni nizozemski trener meni, da bo njegova ekipa povsem drugačna, ko se po poškodbah vrnejo odsotni nogometaši. Še več, Ronald Koeman je mnenja, da bodo potem celo dovolj dobri, da osvojijo naslov španskega prvaka.

Uredništvo
16. oktober 2021, 4:12

Koeman še vedno verjame, da lahko Barcelona osvoji naslov prvaka v La Ligi. (Foto: Getty Images)

Danes je na novinarski konferenci zopet spregovoril Ronald Koeman in izrazil svoje mnenje o potencialu njegove ekipe. Barcelona je trenutno na 9. mestu v španski La Ligi, njihovi zadnji rezultati pa vsekakor ne kažejo na to, da je ekipa zmožna ob koncu sezone proslavljati nov naslov španskega prvaka. Tudi podoba ekipe na igrišču ne navdušuje. Nizozemec verjame, da gre slabe rezultate pripisati predvsem smoli s poškodbami.

“Malo po malo sestavljamo optimalni kader. Imeli smo veliko smole s poškodbami, ko se vsi te igralci vrnejo v pogon pa bomo imeli ekipo, ki lahko na koncu sezone osvoji naslov državnih prvakov. Sergio Aguero izgleda dobro, mu pa manjka tekmovalni ritem in verjetno bo za tekmo proti Valencii že v kadru. Ansu Fati je bil odsoten zelo dolgo časa in v treh tednih je nemogoče pridobiti nazaj vso izgubljeno ostrino. Glede njega se bomo odločili jutri,” je povedal Ronald Koeman in še enkrat več dodal, da ima vso podporo vodilnih ljudi v klubu.

“Nisem zaskrbljen glede mojega statusa. V velikem klubu kot je Barcelona so takšne zadeve normalne, trenerji smo tega že navajeni. Tudi v lanski sezoni se je veliko govorilo in pisalo o meni. Predsednik kluba me je podprl in mi razložil svoje stališče, se pa seveda zavedam, da je trenerska funkcija vselej vezana na rezultate na igrišču.”

Barcelona bo naslednje tri tekme odigrala na domačem Camp Nou. Jutri bodo v La Ligi gostili Valencio, v sredo jih čaka obračun lige prvakov proti Dinamu iz Kijeva, naslednjo nedeljo pa bodo gostili še prvi El Clasico te sezone, ko na obisk prihaja Real Madrid. Časa Barcelona in Koeman nimata več na pretek in v primeru neuspešnih rezultatov na omenjenih tekmah, bo nekdanji trener klubov kot so Ajax, Valencia, Benfica in Everton težko še kogarkoli prepričal, da lahko s to ekipo osvoji naslov prvaka.