Koeman stopil korak nazaj, stresanje jeze na mladega Minguezo je bilo pretirano

Veliko prahu je po zadnji tekmi katalonske ekipe dvignila ena od reakcij trenerja, ki je vse prej kot z odobravanjem sprejel eno od nepremišljenih potez mladega nogometaša v svojih vrstah.

Uredništvo
23. april 2021, 9:16

Ronald Koeman je bil kljub zmagi Barcelone jezen na Oscarja Minguezo. (Foto: Getty Images)

Na četrtkovi tekmi proti Getafeju je Barcelona uspela priti do pomembne zmage. Od tekmeca je bila boljša s 5:2, tri točke pa pomenijo skosk na tretje mesto v La Ligi.

Pri lovu na zadetek za 3:2 je v eni od akcij močno v napad zaneslo mldega Oscarja Minguezo, na kar je trener Ronald Koeman reagiral izjemno ostro. Z močno povišanimi toni je izražal negodovanja, nemudoma za tem pa je mladeniča tudi zamenjal. Ob menjavi igralca ni niti ošvrknil s pogledom.

"Morda sem v tistem trenutku res malce pretiraval. Oscar igra dobro sezono. A mladeniči se morajo zavedati, da moraš v dresu Barcelone vselej biti popolnoma osredotočen. Njegova menjava ni bila povezana z napako in mojo jezo," je po tekmi dejal Koeman.

Kljub novi zmagi je Barcelona v zahtevnem položaju v boju za naslov prvaka. Do konca sezone je še sedem tekem, Blaugrana pa ima dve točki manj od madridskega Reala ter pet točk manj od Atletica.

 
adplus-dvertising