Koemanu sem povedal, da bo Barcelona osvojila naslov

Trener Real Sociedada Imanol Alguacil je prepričan, da je Barcelona prvi favorit za naslov španskega prvaka: 'Če bodo nadaljevali v takšnem ritmu, bodo prvaki.'

Uredništvo
22. marec 2021, 8:57

Barcelona je v gosteh kar s 6:1 premagala Real Sociedad. (Foto: /)

Boj za naslov španskega prvaka postaja vse bolj napet. Atletico iz Madrida bo reprezentančni premor preživel na vrhu lestvice s štirimi točkami prednosti pred Barcelono in šestimi pred Realom, vendar pa ima zasedba Diega Simeoneja v zadnjem času v španskem prvenstvu vse več težav in vse bolj trudoma oba velikana drži na varni distanci. Minuli konec tedna je Atletico predvsem zahvaljujoč Janu Oblaku premagal skromni Alaves, Barcelona pa je na drugi strani zasijala v polnem sijaju in v gosteh močno ekipo Real Sociedada razbila kar s 6:1.

"Barceloninemu 'misterju' sem povedal, da bodo osvojili naslov, če bodo nadaljevali v tem ritmu. Prepričan sem, da je Barcelona zelo resen kandidat za naslov prvaka," je po debaklu proti povsem razigrani Barceloni povedal trener baskovskega moštva Imanol Alguacil.

"Jezen sem nase. Vsak poraz je boleč, poraz s takšnim rezultatom pa še toliko bolj. Pomerili smo se ekipi, ki je trenutno najboljša v prvenstvu in nanjo smo naleteli na dan, ko je bila res neverjetno učinkovita," je še dodal Alguacil.

Špansko prvenstvo se bo nadaljevalo 2. aprila, že prva druga kroga po koncu premora pa bosta morda usodno vplivala na razplet bitke za naslov. Atletico se bo namreč v gosteh pomeril s Sevillo, teden dni kasneje pa sledil še tradicionalni El Clasico, ki bo na sporedu v Madridu.
 
adplus-dvertising