Kolaps: Praška Sparta je Jakirovićev Dinamo Zagreb razbila na prafaktorje in se uvrstila v ligo Europa

Hrvati so v tekmo krenili z lepo prednostjo, toda na gostovanju na Češkem naleteli na pravo mino.

Uredništvo
31. avgust 2023

Sparta Praga je zrežirala epski preobrat proti Dinamu iz Zagreba! (Foto: uradna spletna stran kluba)

Dinamo Zagreb bo letos nastopil v UEFA konferenčni ligi. Hrvaški velikan je danes gostoval na Češkem pri Sparti iz Prage, v dvoboj je krenil s skupnim rezultatom 3:1 v svojo korist. Zgodil se je sanjski preobrat za Čehe, ki so Hrvate razbili s kar 4:1 in se na koncu s 5:4 uvrstili v ligo Europa! Nov udarec za Dinamo, ki je na začetku sezone v krizi.

Po slabem štartu v domače prvenstvo je brez dela ostal Igor Biščan. Zamenjal ga je Sergej Jakirović, ki se je pred časom predstavil na klopi Maribora, toda očitno ni uspel bistveno odpraviti težav Zagrebčanov. V 1. HNL zasedajo četrto mesto in po petih krogih za vodilnim Hajdukom zaostajajo za 8 točk. Danes pa se jim je zgodila še polomija v Pragi.  

Dinamo je danes zaostajal že s 3:0, preden je Baturina zadel v 71. minuti in skupni rezultat poravnal na 4:4, kar pa je Čehe le dodatno podžgalo. Tri minute pred iztekom devetdesete je robustni Olatunji zadel za 4:1 in Dinamo potisnil v tretjerazredno evropsko tekmovanje, kjer mu bo sicer družbo delala tudi aktualna slovenska prvakinja Olimpija.