Kompanyjev Burnley je hit sezone, toda zveza ga zdaj preiskuje zaradi suma nameščanja rezultatov!

Potencialno jim grozi tudi odvzem točk in to bi bila velika tragedija za ekipo, ki pod vodstvom mladega Belgijca igra morda najlepši nogomet, kar ga je videla angleška 2. liga.

Uredništvo
23. april 2023

Vincent Kompany se izkazuje kot zelo nadarjeni trener. (Foto: Getty Images)

Burnley je pred začetkom tekoče sezone ogromno tvegal. Izpadli so iz Premier League, v želji po ekspresnem povratku med elito pa so delo zaupali mlademu trenerju Vincentu Kompanyju. Z izbiro so očitno zadeli terno, nekdanji kapetan Manchester Cityja je povsem spremenil praktično vse, po čemer je Burnley prej slovel kar deset let pod vodstvom Seana Dycha. 'Žeblje in granit' je nasledila moderna in atraktivna igra.  

Pravzaprav je skoraj neverjetno, da je Kompany pri drugoligašu uspel vnesti svojo filozofijo, ki ima mnogo obrisov taktičnih zamisli njegovega mentorja Pepa Guardiole. Burnley si je tako tudi že pred časom zagotovil naslov prvaka v Championshipu in bo v prihodnji sezoni znova nastopal v Premier League. Pa bo res? Iz Anglije namreč prihaja kar malce bizarna novica – Burnley je zdaj postal predmet preiskave s strani EFL.  

Sumijo namreč, da je Burnley namerno nameščal rezultate v zadnjih krogih. Eden glavnih razlogov za sum naj bi bila pogosta rotacija igralskega kadra, ki se je poslužuje Kompany. V zadnjem obdobju veliko minut namenja mlajšim igralcem in tistim, ki so sicer tekom sezone igrali manj pogosto. Po svoje to sicer niti ne preseneča, glede na to, da so si že zagotovili napredovanje, toda pri EFL očitno niso povsem prepričani.