Kompleksen primer Alvara Morate: Juventus bi ga imel, a nima denarja, Atletico pa ne ve, kaj bi z njim

Španski napadalec Alvaro Morata je bil v letošnji sezoni pomemben člen zasedbe Juventusa, vendar pa so možnosti za to, da bi v Torinu ostal tudi po koncu letošnje sezone, minimalne.

Uredništvo
8. april 2021, 12:59

Foto: Getty Images

Alvaro Morata je v letošnji sezoni svoje delo v napadu Juventusa opravil dobro, saj je trenutno z 10 asistencami celo prvi asistent moštva, skupno pa je na 36 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel tudi 16 zadetkov. Njegov strelsko-asistentski učinek je slabši le od Cristiana Ronalda, zato se hitro ponuja ugotovitev, da je Morata igralec, ki bi ga stara dama dolgoročno želela zadržati v svojih vrstah.

Na tej točki je nastal oziroma nastaja problem, zaradi katerega je Moratina prihodnost zelo negotova in nejasna. Juventus si ga je izposodil od Atletica in ga lahko po koncu sezone odkupi za 45 milijonov evrov, to pa je znesek, ki si ga torinski velikan v teh razmerah ne more privoščiti in zato ocenjuje, da bi bila navkljub zgoraj opisanemu Moratinemu očitku investicija v nakup previsoka.

Podaljšanje posoje prav tako ne pride v poštev, španski mediji pa poročajo, da nekaj mesecev pred koncem sezone v Juventusu še niso sporočili, kakšne imajo namene z njim oziroma ali so se z Atleticom pripravljen vsaj pogovoriti o nižji odškodnini.

V kolikor bi se Morata vrnil v Atletico, se ne bi vrnil v klub, kjer bi bil v tem trenutku kaj prida zaželen. Diego Simeone ga je že lani žrtvoval za Luisa Suareza, ki bo tudi v naslednji sezoni prvi napadalec v moštvu, imeti tako dragega igralca zgolj v vlogi rezervista pa tudi s stališča madridskega kluba ni sprejemljiva oziroma zaželena rešitev.

Španski mediji poročajo, da nasploh odnos med Morato in Simeonejem ni najboljši in da se bo tudi Argentinec bržčas zavzemal za to, da Morata dokončno zapusti moštvo, tudi Morata pa je v času nedavne reprezentančne akcije posredno priznal, da povratek v Atletico tudi zanj ni najbolj priljubljena opcija.

"Obstajajo situacije, v katerih mnenja igralcev ne igrajo nikakršne vloge. Vsak igralec bi moral igrati tam, kjer si ga želijo in ga cenijo,"
je na vprašanje o možnosti povratka v Atletico odgovoril Morata.
 
adplus-dvertising