Končana je ena najbolj jalovih sezon La Lige: Villarreal na Nou Campu v Evropo

V zadnjem krogu španske La Lige si je kot zadnji vstopnico za Evropo zagotovil Villarreal, ki je na Nou Campu z 2:0 premagal Barcelono.

Uredništvo
23. maj 2022, 8:47

Moi Gomez (Foto: Getty Images)

V zadnjem krogu španske La Lige sta bili odprti dve večji vprašanji – katera ekipa se bo kot zadnja uvrstila v Evropo in katera ekipa se bo v drugi ligi pridružila Alavesu in Levanteju. Veselo je bilo pri Villarrealu, Cadizu in Mallorci, poraženca zadnjega dne pa sta Athletic iz Bilbaa, ki je sezono končal kot osmi, ter Granada, ki se seli v nižji rang tekmovanja.

Villarreal je v zadnjem krogu v gosteh z 2:0 premagal Barcelono in bo tako po izjemni sezoni v ligi prvakov v prihodnji sezoni nastopal v konferenčni ligi. Za zmago na Nou Campu sta poskrbela Alfonso Pedraza in Moi Gomez, Barcelona pa je tako sezono sklenila z najmanjšim številom osvojenih točk po kar 14 letih. Real iz Madrida je naslov osvojil z 12 točkami prednosti, kar mu ni uspelo še nikoli v zgodovini.

V ligo prvakov so se tako uvrstili Real Madrid, Barcelona, Atletico in Sevilla, v ligo Europa Betis in Real Sociedad, v konferenčno ligo pa že omenjeni Villarreal.


Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore