Končno potrditev Bayernovih želja: Rummenigge direktno o prestopni tarči iz vrst tekmeca za naslov

Dayot Upamecano je zanimiv španskim in angleškim velikanom, toda v ozadju se že pripravlja ofenziva Bayerna. Izguba Davida Alabe bo kompenzirana.

Uredništvo
21. januar 2021, 7:54

Foto: Getty Images

Izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je spregovoril o možnosti nakupa talentiranega in visoko kakovostnega branilca Leipziga Dayota Upamecana. Ob odhodu Davida Alabe, ki se zdi že izgubljen in noče podaljšati pogodbe, bodo Bavarci iskali novo moč v obrambi in Upamecano je med najbolj zaželenimi tarčami.

Rummenigge zanimanja za 22-letnega francoskega reprezentanta ne skriva, čeprav neposredno o njem ni govoril. Ga je pa posredno omenil.

"V času koronavirusa je denar pomemben faktor. Se pa bomo soočili s tem, pa ne samo glede tega igralca, nasploh na vseh pozicijah, kjer potrebujemo okrepitve," je dejal prvi operativec Bayerna, ki bolj podrobno ni želel govoriti, a je povsem jasno, da ga Upamecano zanima. 

Upamecano je v "sistemu Red Bull" od leta 2015. Začel je z igranjem za Liefering, nato pa blestel pri Salzburgu, leta 2017 pa je prišel v Leipzig. Da še ni prestopil za rekorden denar, je verjetno kriva le trenutna situacija, ki je nastala na nogometni tržnici kot posledica epidemije.