Končno pravi Arturo Vidal: Ni bil igralec tekme, je pa odigral najbolje, odkar je v Interju

Arturo Vidal je bil dolgo razočaranje, zdaj pa je končno odigral tako, kot se je od njega pričakovalo. Egoizem je postavil ob stran in zaigral v službi ekipe - tako kot najbolje zna.

Miran Zore
18. januar 2021, 11:22

Foto: Getty Images

Antonio Conte je verjel. Še pred nekaj tedni je bilo vprašanje, zakaj še naprej zaupa Arturu Vidalu, zelo aktualno. Vidal je imel težave, predvsem z obnašanjem, ki je povezano z njegovim vzkipljivim temperamentom. Ekipi je zato bolj škodil kot koristil. Conte ga je "hladil", ni pa ga odpisal. Razlog za to je sila enostaven - ker ga je potreboval in ga še vedno zelo potrebuje.

Arturo Vidal je v Inter prišel, da bi ekipa z njim dobila vodjo, ki lahko takoj odloča tekme. Iskali so igralca z več energije. Več borbenosti. Vidal je vezist, ki se zelo dobro brani, ki zna biti tečen kot muha, ki razbija nasprotnikovo igro, hkrati pa je dober v tranziciji in nevaren za gol. Karakteristike, ki so za njegovo igro značilne, so v Interju pogrešali. Namesto njih so iz tedna v teden dobivali prerekanje s sodniki, nerazumevanje soigralcev in pritoževanje. Vidal je bil takšen, kakršen je bil proti koncu svoje epizode v Barceloni. Bil je premalo zainteresiran, premalo "navit" in obremenjen z nebistvenimi stvarmi. 

Do včeraj je Conte čakal, da v "mrtvem bojevniku" prebudi staro strast. Derbi z Juventusom je Vidala in soigralce podžgal, Conte pa jih je nanj zelo dobro pripravil. Inter je tekmo začel silovito, odločno, Juventusu sploh ni dal dihati. Vidal je imel pomembno nalogo na sredini igrišča, kjer je uspešno zapiral Cristiana Ronalda. Brez kompromisov in s prekrškom, ko je bilo to potrebno. 

Zakaj je Vidal poljubil Juventusov grb?

Vidal je tudi dosegel prvi gol na tekmi. Ob podaji na drugo vratnico z desne strani je skočil najvišje in z glavo zadel. Podal mu je partner v zvezni vrsti Nicolo Barella, ki je nato zadel še sam in bil igralec tekme. A veliko simpatij je požel tudi Vidal, ki je po tekmi razmišljal o boju za naslov prvaka

"To je bila pomembna tekma zame in za ekipo. Težko je bilo, igrali smo proti najboljši ekipi v Italiji. Vesel sem, da mi je uspelo zabiti prvi gol za Inter. Mislim, da smo danes dokazali, da se lahko potegujemo za Scudetto. Ta zmaga nam krepi samozavest, verjamemo, da lahko osvojimo naslov."

To je bila najboljša Vidalova tekma, odkar je prišel v Inter. Uspelo mu je eno uro igrati na najvišji ravni. Držal je disciplino, visok ritem igre, bil je "povsod". Spomnil je na neutrudnega Artura Vidala "ubijalca" iz Bayerna, Barcelone in pred tem iz Juventusa. V Barceloni je Vidala motilo predvsem to, da ni bil (več) pomemben član ekipe, v Interju to postaja. Končno je tudi igral tako kot se od tako pomembnega igralca pričakuje. 

Zdaj je tudi malce bolj jasno, zakaj je bil Lionel Messi tako nezadovoljen, ko je Arturo Vidal odšel iz Barcelone. 

Messi je napisal Vidalu: Zagotovo se bova še srečala