Končuje se kariera Branka Ilića

Danes bo svojo dolgo in uspešno igralsko kariero končal nekdanji slovenski reprezentant Branko Ilić. Poslovil se bo v Ljudskem vrtu, kjer bo gostoval z Domžalami. Vrhunec kariere je bil prestop v Betis.

Uredništvo
19. julij 2020, 12:21

Foto: nkolimpija.si

Pri sedemintridesetih se od nogometni zelenic kot profesionalni nogometaš poslavlja Branko Ilić. Odločitev o koncu dolge in uspešne igralske kariere je Ilić že sprejel, poslovil pa se bo danes, v Mariboru, kjer gostuje z Domžalami.

Ilić je kariero začel pri ljubljanski Olimpiji, leta 2005 pa za dve leti odšel v Domžale. Sledil je prestop v španski Betis, nato pa je igral še za Moskvo, Lokomotivo iz Moskve, Anorthosis, Hapoel Tel Aviv, Partizan, Astano, Urawo, Olimpijo in Vejle. V Domžale se je vrnil lansko leto. Doslej je v 1. SNL odigral 179 tekem in dosegel tri zadetke. 

Ilić je igral za vse mlajše reprezentančne selekcije, v dresu A reprezentance pa je zbral 63 nastopov in dosegel en gol. Bil je tudi del ekipe, ki je igrala na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010. 

Ob napovedanem slovesu je Branko Ilić dejal: "Do odločitve, ki ni bila enostavna, ni prišlo čez noč. Že kar nekajkrat sem namreč razmišljal o tem, vendar se je vselej ponudila nekakšna priložnost in tako smo pridno vztrajali vse do danes. V tem trenutku ne znam opisati, kaj me je točno pičilo, da sem se tako odločil. Opravil sem številne pogovore, tako z družino kot tudi s trenerjem in soigralci, vendar sem 99.9% odločen, da bo to moje zadnje dejanje. Preprosto se vsega skupaj še ne zavedam najbolje, saj razmišljam o nocojšnji tekmi tako, kot sem o vsaki doslej. Želim si, da odigramo čim bolje in če je to le možno, tekmo tudi zmagamo. Prepričan pa sem, da bo čas pokazal svoje."