Konec avanture: Patrick Vieira je po slabi seriji rezultatov ostal brez dela pri Crystal Palacu

Legendarni nekdanji vezist je v prejšnji sezoni dosegal lepe rezultate in tudi v prvem delu aktualne stanje ni bilo slabo. Po zimskem premoru so Londončani izgubili kompas, Vieira pa zaposlitev.

Uredništvo
17. marec 2023

Patrick Vieira je zaključil s svojo premierno trenersko zaposlitvijo v angleškem nogometu. (Foto: Getty Images)

Patrick Vieira je v prejšnji sezoni Crystal Palace pripeljal do 12. mesta v Premier League in do polfinala FA pokala, kar predstavlja zelo uspešno sezono za londonskega malčka. Ob tem je njegova ekipa igrala zelo všečen slog nogometa. Tudi aktualna sezona se je dobro začela, v letu 2023 pa so se povsem izgubili – okusa zmage sploh še ne poznajo.  

Vodilni ljudje v klubu niso bili več prepričani nad tem, da je Vieira pravi kandidat za boj proti izpadu iz angleške nogometne elite. Danes so se mu zahvalili za sodelovanje. Trenutno Palace v Premier League zaseda 12. mesto, kar se na prvi pogled sploh ne zdi slabo, toda boj za obstanek je letos hud in pri tem Crystal Palace trenutno še zdaleč ni varen.

Le tri točke prednosti imajo pred Bournemouthom, ki se nahaja na 18. mestu, to pa že vodi v morebitni izpad v drugoligaško konkurenco. Ne gre spregledati, da je Bournemouth doslej odigral tekmo manj in se lahko točkovno povsem poravna s Palacom. Za Vieiro je bila to tretja samostojna trenerska zaposlitev, v preteklosti je vodil NYCFC in Nice