Konec je evropske sezone: Maribor je padel v Romuniji, presodil mu je stari znanec Lovro Cvek

Maribor je končal evropsko sezono! Izgubil je povratno tekmo playoffa za konferenčno ligo proti Cluju!

Uredništvo
25. avgust 2022, 8:51

(Foto: pigac.si)

- Kvalifikacije za konferenčno ligo, playoff:

Povratna tekma

CLUJ 1:0 MARIBOR
Cvek 90.

Stadion: Constantin Radulescu. Sodnik: John Allan Beaton (ŠKO). 

Cluj: Scuffet, Manea, Burca, Matias, Camora, Cvek, Adjei-Boateng, Petrila (90' Roger), Yeboah (90+2' Muhar), Betancor (70' Paun), Deal (90+2' Kolinger). Trener: Dan Petrescu.

Maribor: Bergsen, Žinič (90' Vipotnik), Šoštarič Karič, Uskoković, Sikošek, Antolin (46' Kronaveter), Vidaković, Repas, Božić, Brnić (90' Laušić), Baturina (72' Sirk). Trener: Damir Krznar.

Odločno je Maribor začel tekmo v Romuniji, kjer je Damir Krznar v ogenj poslal pričakovano enajsterico (vanjo se je vrnil Repas in zaigral desno v napadu). V deseti minuti je Maribor prvič zapretil, Brnič je z leve strani sprožil diagonalno, vratar Cluja pa je bil na mestu. Na drugi strani, v 13. minuti, pri strelu Yeboah, Bergsen pa je ubranil svoj gol. V nadaljevanju prvega polčasa smo videli še eno lepo priložnost Cluja. Betancor je v 31. minuti streljal na gol po lepem preigravanju, Bergsen se je izkazal. V naslednji akciji je z glavo poizkušal še Matias, a meril čez gol. Prvi polčas se je končal z izidom 0:0.

Krznar je na začetku drugega polčasa v igro poslal izkušenega Roka Kornavetra, ki je kmalu, v 53. minuti že sprožil proti golu, toda Scuffet je žogo odbil. Sledilo je obdobje brez priložnosti. Zaključek tekme pa je bil precej intenziven. V 87. minuti je že zadišalo po golu gostiteljev, Yeboah je skočil višje od Sikoška, žoga je zadela prečko. Ko se je že zdelo, da bi se morda lahko zgodili podaljški, pa je slabo pokrivanje Mariborčanov dovolilo sprejem žoge Lovru Cveku. Hrvat je bil s hrbtom obrnjen proti golu, udaril je škarjice in matiral Bergsna. Cluj je s tem golom napredoval v konferenčno ligo!