Konec prvoligaške avanture za Pevnikov Aluminij, Kidričani so izpadli iz Prve lige

Aluminij je v zadnjem krogu sezone doživel poraz, hkrati mu tudi drugi rezultati še zdaleč niso šli na roko in Kidričani se hitro poslavljajo od slovenske prvoligaške konkurence.

Uredništvo
18. maj 2024

Aluminij
1 : 3
800 gledalcev
Sod.: Alen Borošak

Domžale
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
 
 
 
0 : 3
 
 
 
 
 
 
1 : 3
 
Aluminij: Lan Jovanović, Gašper Pečnik (od 80. Filip Kosi), Janez Pišek (od 46. Stanislav Krapukhin), Tin Martič, Gašper Jovan, Luka Koblar (od 80. Mario Šubarić), Gal Gorenak (od 52. Aleksandar Zeljković), Miklos Barnabas Tanyi (od 63. Marko Brkljača), Tomislav Jagić, Tin Matić, Sandro Jovanović.Domžale: Lovro Štubljar (od 57. Tilen Golič), Tilen Klemenčič, Abraham Nwankwo, Belmin Bobarić, Lukas Hempt (od 57. Mark Šerbec), Luka Dovžan Karahodžić (od 74. Aljaž Zabukovnik), Benjamin Markuš, Nick Perc, Luka Topalović (od 74. Danylo Malov), Edvin Krupić (od 57. Denis Nikić), Josip Hmura.

Aluminij je v tej sezoni nekajkrat presenetil, toda to ni bilo dovolj, da bi obstal v Prvi ligi. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Trener Robert Pevnik je še v prejšnji sezoni Aluminij popeljal do uvrstitve v Prvo ligo in bil izbran za trenerja leta 2023, med prvoligaško konkurenco pa Kidričani v aktualni sezoni niso bili dovolj konkretni, da bi si prvoligaški nogomet zagotovili tudi za prihodnjo sezono. Danes so namreč nujno potrebovali vse tri točke in hkrati še kikse konkurentov.

Po prvem polčasu pa je bilo jasno, da iz te moke bržkone ne bo kruha. Ob odmoru so Kidričani proti Domžalam zaostajali že s 3:0.

Poleg tega so bile Radomlje v prednosti na srečanju s Celjem, Rogaška pa je v prvem polčasu proti Muri zabila dvakrat in svojo mrežo ohranila nedotaknjeno. V dresu Domžal je z dvema zadetkoma zablestel Krupić, zadel je tudi Dovžan-Karahodžić.

V nadaljevanju se je zdelo, da je Aluminij že obupal in visoka prednost Domžal ni bila ogrožena. Domača ekipa je sicer imela določene priložnosti, toda ostale so neizkoriščene, čas pa se je hitro iztekal. Na drugih srečanjih se prav tako stanje ni spremenilo, danes se je prav vse odvijalo v napačno smer za Aluminij, ki se torej vrača v drugo ligo.

V sodnikovem dodatku je bila dosojena enajstmetrovka za Aluminij, z bele pike je častni gol za Kidričane zabil Sandro Jovanović.

 

Standings provided by Sofascore