Konec serije Brava, končala jo je Mura

Serija kar enajstih zaporednih prvenstvenih tekem Brava brez poraza je končana. Mura je z zadetkom Kevina Žižka slavila z 1:0 in povečala pritisk na Maribor in Olimpijo.

Uredništvo
28. februar 2021, 4:32

Bravo
0 : 1

Sod.: Roberto Ponis

Mura
 
 
 
 
 
 
 
0 : 1
Bravo: Igor Vekič, David Brekalo (od 86. Rok Kidrič), Žan Trontelj (od 62. Almin Kurtovič), Vanja Drkušić, Mark Španring, Luka Žinko, Sandi Ogrinec (od 83. Andraž Kirm), Milan Tučić, Martin Kramarič, Miha Kancilija (od 63. Loren Maružin), Mustafa Nukič.Mura: Matko Obradović, Klemen Šturm, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Klemen Pucko (od 90. Matic Maruško), Dragan Lovrić, Samsondin Ouro, Nino Kouter, Andrija Filipović (od 66. Mihael Klepač), Kevin Žižek, Kai Cipot.

Foto: pigac.si

Nogometaši Brava so obračun z Muro pričakali s serijo kar 11 zaporednih tekem brez poraza in z na novo odkritimi priložnostmi za uvrstitev v evropske pokale. Varovancem Dejana Grabića se tokrat ni izšlo, saj je Mura domov odnesla vse tri točke in tako zaostanek za vodilnima Mariborom in Olimpijo znižala na štiri točke.

V prvem polčasu je bilo na prvo bolj nevarno akcijo treba počakati do 37. minuti, ko je za malo zgrešil vezist Sandi Ogrinec, štiri minute kasneje pa je bil nevaren še Mustafa Nukić, a se je vratar Mure Matko Obradović izkazal z obrambo.

Gostje iz Prekmurja v prvem delu igre niso pokazali ničesar, a so v nadaljevanju vendarle uspeli pokazati boljšo predstavo.

Zadetek so dosegli v 69. minuti, ko je po podaji Klemna Šturma z leve strani na prvi vratnici z glavo žogo v mrežo preusmeril Kevin Žižek. Bravo je nato poskušal izpeljati kakšno obetavno akcijo, svoje namere je usmeril proti napadu, ampak disciplinirana črno-bela vrsta je pravočasno prekinjala akcije rumenih.

 
adplus-dvertising