Konec za kultnega Japonca: Eden od herojev sanjske sezone Leicester Cityja bo poleti zaključil kariero

Priljubljeni japonski napadalec se poleti poslavlja od profesionalnega nogometa. Zbral je več kot 100 nastopov v Premier League, Bundesligi in v dresu modrih samurajev.

Uredništvo
26. februar 2024

Shinji Okazaki (Foto: Getty Images)

Zimzeleni napadalec Shinji Okazaki bo aprila praznoval že 38. rojstni dan in odločil se je, da bo poleti končal s kariero na nogometnih zelenicah. Trenutno je član belgijskega Sint-Truidena, toda zaradi težav s poškodbo kolena je v aktualni sezoni zbral samo sedem nastopov in dosegel en gol. V preteklosti je igral za Stuttgart, Mainz, Leicester, Malago in Huesco.

Okazaki je pri vseh svojih nekdanjih klubih zelo dobro zapisan, najlepše obdobje pa je preživel v Angliji, ko je osvojil elitno Premier League.

Bil je član Leicester Cityja, ki je v sezoni 2015/16 senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka. Ob tem je Okazaki prispeval šest golov ter dve asistenci, v spominu pa so ostali zadetki proti West Hamu, Newcastlu in Evertonu, ki so tekme odločili v korist Leicesterja.

Okazaki je za Japonsko debitiral leta 2008, poslovil pa se je po 119 nastopih, 50 golih in 12 asistencah. Zadnji nastop je vpisal leta 2019.