Konflikt interesov: Manchester United ni mogel odkupiti branilca, ker igra za Ratcliffov Nice

Nekdanji član Barcelone je želja novih delnih lastnikov Manchester Uniteda, toda iz te moke očitno vendarle ne bo kruha. UEFA je prestop blokirala.

Uredništvo
22. junij 2024

Jean-Clair Todibo (Foto: Getty Images)

Francoski branilec Raphael Varane je letos poleti zapustil Manchester United. Pogodba je potekla, nove si ni prislužil in kariero bo nadaljeval v severnoameriški ligi MLS. Angleški velikan pa potrebuje novega branilca in pri tem so se rdeči vragi zagledali v Varanovega rojaka, ki trenutno nastopa za OGC Nice. Gre za Jean-Claira Todiboja.

Nekdanji član Barcelone je v klub, ki ga obvladuje Jim Ratcliffe, prispel leta 2021 in hitro postal eden najboljših osrednjih branilcev v Ligue 1.

Britanski mediji poročajo, da bo moral Manchester United novega branilca najti drugje, težava pa tiči v tem, da je Ratcliffe zdaj lastnik obeh klubov in Evropska nogometna zveza (UEFA) je prestop blokirala na podlagi, da bi lahko šlo za konflikt interesov.

Todibo ima za seboj sicer uspešno sezono, zbral je 33 nastopov in prispeval tri asistence, lansko leto je prvič nastopil za Francijo.