Kopačke sezuva baskovski stroj za gole Aritz Aduriz

Višja sila, ki je načela njegovo telo, je žal končala kariero izjemnega napadalca Aritza Aduriza. San Mames se poslavlja od enega največjih v novejši zgodovini kluba.

Uredništvo
20. maj 2020, 5:19

Foto: uradna spletna stran kluba

Pa je napočil tudi ta trenutek. Danes je dan, ko je svoje slovo od profesionalnega igranja nogometa najavil sloviti baskovski napadalec Aritz Aduriz, star 39 let. 

V čustvenem pismu, ki ga je spisal za javnost oziroma navijače, je Aduriz razkril, da ima velike težave s kolkom. Pravzaprav bo potreboval celo zamenjavo kolka, da bo lahko normalno živel naprej. To pa seveda pomeni, da izjemne obremenitve, ki jih terja profesionalni nogomet, ne pridejo več v poštev. Končana je torej velika kariera

"Telo je reklo, da je dovolj. Obstaja tudi življenje po karieri," je med drugim sporočil Aduriz, sicer najboljši strelec Athletica v 21. stoletju. 

Aduriz je vztrajal skoraj do 40. leta. Kariero je začel pri Aurreri, nato pa igral za Athletic, Valladolid, se vrnil v Athletic, bil v Mallorci in Valencii, od leta 2012 pa spet v Athleticu. Bil je tudi španski reprezentant.