Koper je bil lahek plen za Muro

Mura v letošnji sezoni kaže daleč najboljšo podobo med prvoligaši. Prekmurci ostajajo osredotočeni in uspešni, danes so zavzeli koprsko Bonifiko.

Uredništvo
27. september 2020, 6:50

Koper
1 : 3

Sod.: Dragoslav Perić

Mura
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
 
0 : 3
1 : 3
 
Koper: Ivan Vargić, Ivan Jelić Balta, Denis Cerovec, Darko Mišić, Matej Palčič, Adam Vošnjak (od 24. Stefan Stevanović), Marko Pejić (od 46. Lovre Čirjak), Dare Vršič, Timotej Dodlek, Žan Žužek, Nardin Mulahusejnović.Mura: Matko Obradović, Žiga Kous, Klemen Šturm, Žan Karničnik, Jan Gorenc, Tomi Horvat, Alen Kozar, Nino Kouter (od 90. Vito Štrakl), Luka Bobičanec (od 91. Amadej Maroša), Kevin Žižek (od 85. Kai Cipot), Andrija Filipović (od 72. Luka Marič).

Foto: pigac.si

V Kopru se je vse skupaj začelo že po pol minute. Kevin Žižek je z volejem popeljal Muro v vodstvo, po katerem se domačinom ni uspelo več približati. A so Primorci vseeno poizkušali. Prvi igralec Kopra Dare Vršič je v prvem polčasu zadel okvir gola, enkrat pa tudi pošteno preizkusil Obradovića. A ker gola niso dali, so ga domačini prejeli. Spet. Tekla je 35. minuta, ko je zadel Nino Kouter

Tekma je bila praktično že odločena na začetku drugega polčasa, Žižek je naprej zadel vratnico, Andrija Filipović pa je nato žogo pospravil v mrežo. S tremi goli prednosti je bila Mura mirna, Koprčani pa so uspeli doseči le častni zadetek. Dosegel ga je Nardin Mulahusejnović. Gostje so bili še nevarni, bili so konkretni in blizu novih golov, a je ostalo pri obstoječem rezultatu.