Koper je odlično izkoristil tekmo s slovitim Šahtarjem, z mojstrsko potezo je znova zablestel Andrej Kotnik

Koper se je na prijateljski tekmi pomeril s slovitim Šahtarjem iz Donjecka ter se z najboljšim ukrajinskim klubom zadnjega desetletja razšel z neodločenim izidom.

Uredništvo
27. januar 2023, 8:07

Ivan Novoselec (Foto: uradna spletna stran kluba)

Koper se je na prijateljski tekmi pomeril z ukrajinskim Šahtarjem, ki dandanes zaradi vojne v Ukrajini ni več taka sila evropskega klubskega nogometa kot nekoč, a gre še vedno za klub, v katerem igrajo številni odlični nogometaši in navsezadnje tudi za klub, ki je nedavno svojega igralca, Mykhaila Mudryka, uspel prodati za kar 100 milijonov evrov.

Trener Kopra Zoran Zeljković je srečanje začel v postavi Golubović, Palčič, Šimčak, Novoselec, Mittendorfer, Vešner Tičić, Correia, Osuji, Jašaragić, Wilkins in Edomwonyi, v najmočnejši zasedbi pa se je predstavil tudi Šahtar, pri katerem so denimo začeli ukrajinski reprezentanti Trubin, Stepanenko, Matviyenko in številni ostali – v nadaljevanje je zaigral tudi Yaroslav Rakitsky, ki se je v tem tednu vrnil v klub.
Koper je povedel po akciji, v kateri je po asistenci Bedeja Osujija v polno zadel Wilkins Ochieng, novinec v vrstah Kopra, ki bo po pripravah sodeč v koprskem moštvu igral vidno vlogo.

Šahtar  je izenačil že v naslednjem napadu preko Ivana Petryaka, v drugem polčasu pa sta obe ekipi zadeli še po enkrat. Koper je imel preko Osujija priložnost za vodstvo, a je Nigerijec zapravil strel z bele točke, Koper pa je kljub temu kmalu zatem le povedel, ko je po mojstrski asistenci Andreja Kotnika zadel Bright Edomwonyji.

Vse je kazalo, da se bodo Koprčani veselili zmage, a jim je to v sodniškem dodatku z golom iz prostega strela preprečil Jegor Nazarina.