Koper je po dobrih rezultatih sklenil še donosen posel, prodal bo v Italijo

Blagajna Kopra potrebuje sveža finančna sredstva, ki pa so resnično na vidiku. Izvedeli smo, da bo vsaj pol milijona evrov prinesel prestop mladega nogometaša.

Uredništvo
4. november 2020, 11:35

(Foto: SPS)

Ekipa Kopra je v tem delu sezone zelo dobro razpoložena in tudi uspešna. To je manjše presenečenje, sploh, ker je Koper povratnik v 1. SNL in je iz lanske drugoligaške sezone prenesel velik del igralskega kadra. Med zimskim prestopnim rokom bo trener Miran Srebrnič dobil nekatere okrepitve, nekateri igralci pa bodo Bonifiko zapustili. 

Koper v gmotnem smislu še ni na ravni izpred nekaj sezon, ko je bil stabilen prvoligaš. Se bo pa pomemben finančni vir odprl v sosednji Italiji, v Milanu. Izvedeli smo, da bo milanski Inter od koprskega kluba kupil mladega nogometaša. V Inter se bo preselil najboljši mladi nogometaš koprskega mladinskega pogona, napadalec Enej Marsetič

Marsetič, ki je igral za slovensko reprezentanco U15, U16 in tudi že U17, bo v blagajno Kopra prinesel okrog pol milijona evrov odškodnine. Kot pri mnogih prestopih mladih nogometašev iz Slovenije v tujino, pa bo tudi v njegovem primeru Koper lahko zaslužil še precej več, če bo Marsetič slučajno uspel priti do konca izjemno zahtevne poti po mladinskih kategorijah Interja in bo nekoč zaigral za prvo ekipo. 

Prestop, čeprav sta kluba že dogovorjena, se bo lahko zgodil šele, ko bo Marsetič dopolnil 16 let (4. decembra). 
 
 
adplus-dvertising