Koper je prekinil dolgo serijo tekem brez zmage, najslabši ekipi lige je zabil kar pet golov

Nogometaš Kopra so prekinili serijo šestih zaporednih tekem brez zmage in na Bonifiki visoko kar s 5:1 premagali zadnje uvrščeno Sežano. Dvakrat je v polno zadel Anis Jašaragić.

Uredništvo
7. december 2022, 9:56

Koper
5 : 1
200 gledalcev
Sod.: Martin Matoša

Tabor Sežana
1 : 0
 
2 : 0
 
3 : 0
 
 
 
4 : 0
 
5 : 0
 
 
 
 
5 : 1
Koper: Adnan Golubović, Maj Mittendorfer, Ivan Novoselac (od 64. Aleksander Rajčevič), Milan Šimčak, Omar Correia (od 83. Žan Benedičič), Anis Jašaragič, Andrej Kotnik (od 76. Riad Silajdžić), Luka Kambič (od 84. David Stanojević), Rudi Vancaš Požeg, Bede Amarachi Osuji (od 76. Nikola Krajinović), Bright Edomwonyi.Tabor Sežana: Jan Koprivec, Mihael Briški, Elvis Letaj, Aleksandar Zeljković, Thadée Kaleba, Abdullah Hameed, Jakoslav Stanković (od 66. Tim Mahne Vatovec), Alen Korošec (od 67. Adrian Zeljković), Žiga Ovsenek (od 65. Zacharie Iscaye), Tom Kljun (od 46. Nabil Khali), Fahd Ndzengue (od 80. Boucif El Afghani).

Koper (Foto: FC Koper)

Nogometaši Kopra so bili v zadnjem času v izredno slabi formi, saj kar šest tekem zapovrstjo niso okusili slasti zmage, črno serijo pa so naposled prekinili proti zadnje uvrščeni Sežani, kateri so pred svojimi gledalci zabili kar pet golov.

Koprčani so povedli že v peti minuti, ko je po napaki Toma Kljuna žogo prestregel Anis Jašaragić in Koprčane takoj razbremenil začetnega pritiska. Drugi zadetek Kopra je padel v 34. minuti, ko se je s sprejemom in natančnim strelom izkazal bočni branilec Kopra Luka Kambič, 2:0 pa je bil tudi končni rezultat prvega polčasa.

V uvodu drugega polčasa so v 50. minuti zagrozili Sežanci, ko je Mihael Briški s strelom z glavo zadel prečko. Dve minuti zatem pa so Koprčani praktično odločili tekmo, po lepo izpeljanem protinapadu je na koncu svoj drugi gol na tekmi dosegel Jašaragić.

Sežana je v 59. minuti preko Thadeeja Kalebe še drugič zadela okvir vrat, na drugi strani pa je imel enako smolo tudi Andrej Kotnik, ki tako že na peti zaporedni tekmi ni dosegel zadetka. V 68. minuti je Kotniku veselje pokvaril še vratar Sežane Jan Koprivec, v 73. minuti pa so gostje po prekršku Maja Mittendorferja izvajali enajstmetrovko, ki pa je niso izkoristili. Zalet je vzel Fahd Ndzengue, vratar Kopra Adnan Golubović pa je strel uspel ubraniti.

Četrti zadetek je za Koper dosegel Nigerijec Bright Edomwonyi, le malo zatem pa je goliado dopolnil še Rudi Vancaš Požeg, ki je tako dosegel svoj prvi zadetek za Koper po povratku v slovensko prvenstvo. V 89. minuti je Boucif El Afghani najprej zapravil nov priložnost Tabora, v 91. minuti pa je Briški z lepim strelom v zgornji kot vrat dosegel častni zadetek gostov.

Koper bo prvi del sezone zaključil v gosteh proti Bravu, Sežana pa bo doma pričakala vodilno Olimpijo.Standings provided by Sofascore