Koper ne popušča, uspešno je opravil tudi s tekmo, ki je bila na meji regularnega

Koper je v gosteh z 2:1 premagal Bravo in s tem ohranil vodstvo na lestvici državnega prvenstva. Maks Barišić se oddaljuje na lestvici najboljših strelcev.

Uredništvo
28. november 2021, 5:32

Bravo
1 : 2
200 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Koper
 
0 : 1
1 : 1
 
 
1 : 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bravo: Renato Josipović, Matija Kavčič, Nemanja Jakšić, Vanja Drkušić, Mark Španring (od 46. Leon Sever), Gašper Trdin, Sandi Ogrinec, Martin Kramarič, Gregor Bajde, Amar Memić, Mitja Križan.Koper: David Adam, Matej Palčič, Ivan Jelić Balta, Ivan Novoselac, Nikola Krajinović, Luka Vešner Tičić (od 69. Rok Grudina), Kaheem Parris (od 61. Adam Vošnjak), Žan Žužek, Bede Amarachi Osuji, Maks Barišić (od 89. Žan Bešir), Lamin Colley.

Koper ostaja vodilni na lestvici 1. SNL. (Foto: FC Koper)

Nogometaši Kopra so v gosteh premagali Bravo in podaljšali bivanje na vrhu prvenstvene lestvice, obračun na stadionu v Šiški pa je bil odigran v zelo slabih razmerah za igro, saj je igralce obeh ekip pričakalo povsem razmočeno igrišče, ki je preprečevalo kakršno koli bolj kombinatorno igro.

Koper je povedel v 16. minuti, ko je Lamine Colley dobro zadržal žogo in zaposlil Bedeja Osujija, ki je z glavo zadel iz neposredne bližine. Štiri minute kasneje se je Bravu nasmehnila sreča, ko je po podaji iz kota Matej Palčič zadel soigralca Nikolo Krajinovića, od katerega se je žoga odbila v mrežo. Tretji in obenem zadnji zadetek na tekmi je padel le tri minute kasneje, ko je z levico natančno meril prvi strelec lige Maks Barišić in dosegel že svoj enajsti prvenstveni zadetek v sezoni.Sandi Ogrinec je nato v 28. minuti s podajo iz prostega strela z desne strani skorajda presenetil Adama, a je ta vendarle uspešno posredoval in žogo odbil v kot. Podoben pa je bil tudi izkupiček Ogrinca v 44. minuti po prostem strelu s sredine, ko je Adam sijajno posredoval.

V drugem polčasu je imel Bravo rahlo terensko premoč, vendar pa si je resnejšo priložnost za izenačenje priigral šele v 75. minuti, ko je gostujoči vratar David Adam dobro posredoval po strelu Amarja Memića s šestih metrov. Le nekaj minut kasneje je imel težave v obrambi Koprčanov Ivan Novoselec, iz obrata pa je po pridobljeni žogi proti praznim vratom sprožil Bajde, a zgrešil cilj.