Koper se je povzpel na prvo mesto, za Bravo je prvenec dosegel Maher

Enajstmetrovka, ki jo je realiziral Dare Vršič, je Kopru prinesla zmago, s katero je novinec v 1. SNL zdaj prvi na prvenstveni lestvici.

Uredništvo
24. november 2020, 5:37

Koper
2 : 1

Sod.: Bojan Mertik

Bravo
1 : 0
 
 
1 : 1
 
 
2 : 1
 
 
 
Koper: Ivan Vargić, Goran Jozinović, Darko Mišić, Ivan Borna Balta, Aleksander Rajčevič, Dare Vršič (od 92. Luka Vekić), Timotej Dodlek, Žan Žužek, Maks Barišić (od 68. Nikola Krajinović), Nardin Mulahusejnović (od 69. Claudio Spinelli), Stefan Stevanović (od 70. Marko Pejić).Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Vanja Drkušić, Mark Španring (od 75. Michele Šego), Rok Maher, Luka Žinko, Ovbokha Agboyi (od 85. Miha Kancilija), Nino Žugelj, Martin Kramarič, Mustafa Nukič.

Foto: pigac.si

Dare Vršič je spet zaigral za Koper in to se je izkazalo za ključno. Prvi polčas ni nakazoval zmage domače ekipe, saj so bili Primorci proti Bravu dolgo nenevarni. Ljubljančani so zapretili preko Žuglja in Kramariča, vendar so bili domačini tisti, ki so povedli. Strelec vodilnega gola je bil Žan Žužek.

Drugi polčas se je začel mirno. Po uri igre pa je semafor na Bonifiki kazal izid 1:1. Vole je uspel posojenemu igralcu Maribora Roku Maherju, ki je tako vpisal svoj prvi gol za Bravo in hkrati tudi prvega v prvi slovenski ligi. Ljubljančani so napadli za vodstvo, ni jim uspelo. Kazen je sledila. Branilec gostov Brekalo je nepravilno zaustavil Vršiča, ki je nato sam izvedel enajstmetrovko in Kopru zagotovil zmago.

Koprčani so prevzeli vodstvo na lestvici.