1. SNL, 24. krog

Koprska revolucija še brez točke

Rudar je zadal drugi zaporedni spomladanski poraz FC Kopru, ki mu na Bonifiki ni pomagala niti številčna prednost (0:1). Klemen Bolha zadel za velike točke obubožanih "knapov".

Uredništvo
5. marec 2016, 6:53

Koper
0 : 1
700 gledalcev
Sod.: Miran Bukovec

Rudar
 
0 : 1
 
 
 
 
Koper: Kristijan Kahlina, Toni Datković, Jan Andrejašič (od 73. Mademba Djibril Cisse), Hysen Memolla, Antonio Pavić, Boris Živanović (od 59. Ruben Belima), Joel Valencia, Leo Štulac, Jakov Biljan (od 61. Fabian Lokaj), Marin Jurina, Zlatan Muslimović.Rudar: Matej Radan, Elvedin Džinić, David Kašnik, Ivan Knezović, Nikola Tolimir, Klemen Bolha, Milan Kocić, Leon Črnčič, Mario Babić (od 67. Luka Prašnikar), Damjan Trifkovič (od 92. Anže Pišek), Mate Eterović (od 56. Stjepan Babić).

(Foto: SPS)

Koprčani so s predstavo proti Olimpiji v prvem krogu spomladanskega dela prvenstva dvignili apetite na Obali, toda prenovljena ekipa trenerja Slavka Matića je tudi proti velenjskemu Rudarju ostala praznih rok. Pred okoli 700 gledalci na Bonifiki so Koprčani sicer pritiskali in bi si verjetno zaslužili vsaj točko, a na koncu niso uspeli izkoristiti pomoči vetra in dobrih 20 minut igre z enim več na zelenici.

Obubožani Velenjčani so se veselili pomembnih treh točk v boju za obstanek, ki jih je prinesel gol Klemena Bolhe v prvem polčasu. Varovanci Jerneja Javornika so dosegli šesto zmago v sezoni in za tri točke pobegnil "kozlom", s katerimi so bili pred tekmo izenačeni na lestvici. Koper ima po remiju in dveh porazih le še eno priložnost, da do konca sezone vsaj na eni tekmi s "knapi" iztrži polni izkupiček točk.

Veter je dodobra prepihal igralce in gledalce na koprskem stadionu in večjih priložnosti ni bilo do 23. minute, ko so gostje tudi zabili za vodstvo. Po prostem strelu so Koprčani povsem pozabili na Bolho, ki z nekaj metrov ni grešil. Damjan Trifković bi po pol ure igre kmalu podvojil vodstvo Rudarja, toda njegov predložek/strel iz kota je Kristjan Kahlina le uspel "preživeti".

Matej Radan je moral še pred polčasom dobro ustaviti poskus Lea Štulca z dobrih dvajsetih metrov, domači pa so bili najbližje izenačenju v 37. minuti. Po še eni podaji iz kota je Joel Valencia na svoji drugi tekmi v slovenski ligi zatresel okvir vrat, podobno pa je z "odbitkom" storil še Marin Jurina in Rudar je kar dvakrat srečno preživel, sicer pa so sodniki kasneje dosodili tudi prepovedan položaj. Neverjetno priložnost je z nekaj metrov zastreljal tudi Zlatan Muslimović, ki pa je bil na lastno srečo prav tako v nedovoljenem položaju.

Radan je v zaključnem naletu pred odhodom v slačilnice še enkrat ustavil Valencio, nekdanji član Maribora pa je uspel poloviti vse nevarne predložke in bil eden izmed junakov prvih 45 minut ter tudi celotnega obračuna. Kakšne težave lahko na "napačni" strani povzroča veter, je Radan kmalu spoznal v drugem polčasu, a se ni dal, oddahnil pa si je po strelu z glavo Hysena Memolle, ki je po desetih minutah nadaljevanja zletel mimo gola.

Koprčani so vzpodbudo za zaključek tekme dobili v 68. minuti, ko je David Kašnik z visoko dvignjeno nogo v obraz zadel Jurino in dobil neposredni rdeči karton. A Rudar se je še bolj "zakopal" v obrambne okope, Štulac pa bil spet nevaren po strelu z razdalje, a kaj, ko žoga spet ni šla v okvir vrat. Radan je moral pred koncem tekme dobiti še en dvoboj s Štulcem, medtem ko je na drugi strani strel Stjepana Babića dobro ustavil Kahlina. Kljub kar petim minutam sodnikovega podaljška Primorcem ni uspelo, medtem ko so Velenjčani ohranili nepremagljivi niz proti sobotnemu nasprotniku, ki traja že od septembra 2014.
 
adplus-dvertising