Koren v anonimnosti prekinil vezi s Celjem in našel novo službo na NZS

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren je po končani celjski epizodi našel nov izziv. Postal je del reprezentance, v kateri so razmere precej napete.

Uredništvo
14. oktober 2020, 8:38

Foto: pigac.si

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Robert Koren je v minuli sezoni deloval v strokovnem štabu Celja in odigral svojo vlogo pri zgodovinskem naslovu državnega prvaka. Po končani sezoni in odhodu Branka Veršiča je bilo pričakovati, da bo prevzel vlogo športnega direktorja kluba, na koncu pa se je celjska zgodba sklenila z njegovim slovesom, ki ga je Korošec potrdil v intervjuju za Siol.

"'Nikoli ne potenciram določenih zadev v medijih, lahko pa povem, da z moje strani ni prišlo do kakih prepirov ali česa podobnega. Bili so pač različni pogledi na delovanje članske ekipe. Ocenil sem, da se v tej zgodbi ne vidim. To sem sporočil strokovnemu vodstvu in vodstvu kluba, nato smo se razšli. V klubu sem bil tudi po tistem času, tako da z moje strani ni zamer. S klubom smo naredili čudovito zadevo, krasno stvar. Klub se je nato glede idej, smernic sodelovanja z vlagatelji odločil tako, kot se je. V tej celjski zgodbi se nisem videl, tudi na igrišču so šle stvari malce v drugo smer. Ni pa bilo nobenih težav z moje strani. Razšli smo se korektno,"
je za Siol povedal Koren.

V taboru Celja so 1. septembra sporočili, da Koren ni več član strokovnega štaba in da bo njegova nova vloga pojasnjena v naslednjih dneh, a tega pojasnila kasneje nikoli nismo dočakali. Kakor se je na precej nenavaden in prikrit način končalo Korenovo udejstvovanje v Celju, je presenetilo tudi Korenovo razkritje, da že ima novo zadolžitev, in sicer je postal pomočnik Primoža Glihe na klopi izbrane vrste do 21 let.

"'Postal sem pomočnik selektorja. Ko sem se razšel s Celjem, sem začel iskati nove izzive. Po pogovoru z direktorjem reprezentanc Miranom Pavlinom in selektorjem mlade reprezentance Primožem Gliho nisem dolgo kolebal. Hitro smo se ujeli in pognali zadevo,"
je povedal Koren, zanimivo pri tem pa je, da tudi NZS prihoda nekdanjega kapetana izbrane vrste v mlado reprezentanco ni uradno naznanila nikjer.

Koren se je priključil delu mlade reprezentance, iz katere pa je že daljši čas širijo zgodbe o napetih odnosih med igralci in selektorjem Gliho.