Koronavirus je premagal "Herra Otta", legendarnega hrvaškega trenerja

Za posledicami okužbe s koronavirusom je danes v 88. letu starosti umrl starosta hrvaške in avstrijske trenerske stroke Otto Barić

Uredništvo
13. december 2020, 7:07

Foto: /

Hrvaški nogomet danes žaluje za legendarnim Ottom Barićem, ki je za posledicami okužbe s koronavirusom danes v Zagrebu umrl v 88. letu starosti.

Otto Barić velja za eno največjih imen hrvaške trenerske stroke, ki si ga zaradi marsičesa 'lastijo' tudi v njegovi drugi domovini Avstriji. Barić je bil namreč rojen v Avstriji in je v avstrijskem nogometu preživel največji del svoje kariere, za seboj pa je pustil neizbrisen pečat na klopeh dunajskega Rapida in Salzburga, s katerima je skupaj osvojil kar pet naslovov avstrijskega državnega prvaka. Evropsko srenjo je najbolj opozoril nase leta 1994, ko je tedanja Austria Salzburg zaigrala v velikem finalu pokala UEFA in tesno izgubila proti močno favoriziranemu Interju iz Milana.

Kasneje ga je trenerska pot vodila na Hrvaško, kjer je v dveh različnih obdobjih vodil Dinamo iz Zagreba, med letoma 2002 in 2004 pa je bil tudi selektor hrvaške reprezentance. Svojo trenersko pot je zaključil leta 2007 kot selektor izbrane vrste Albanije.

"V šoku sem. Moje iskreno sožalje njegovi družini, Hrvaška pa je izgubila enega največjih trenerjev, kar smo jih kdaj imeli. Otto je bil moj trener v Salzburgu in pod njegovim vodstvom sem preživel najboljše obdobje svoje kariere. Imeli smo fantastično ekipo, Otto pa je zagotovo daleč najbolj zaslužen za vse naše uspehe. Bil je vizionarski trener, ki je točno vedel, kaj klub potrebuje za preskok višje. V Avstriji ima status legende in tam ga zares neverjetno cenijo,
" je za Sportske novosti povedal Nikola Jurčević, dolgoletni Barićev varovanec.