Kosić: Kritike? Pričakovanja po osvojenem naslovu so večja in s tem je treba živeti

Celjski trener Dušan Kosić se zaveda, da so kriteriji zdaj drugačni kot so bili pred osvojenim naslovom prvaka, veseli pa ga, da je njegovo moštvo proti Mariboru spet igralo dobro.

Uredništvo
23. september 2020, 3:34

Foto: /

Čvrsto zadaj, odločno spredaj, s hitrimi tranizicijami. Tako želi Dušan Kosić jutri igrati proti Araratu v tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Nasprotnika so Celjani že spoznali, Kosić pa poudarja, da gre za ekipo, ki ima določeno individualno kakovost.

"Individualno kakovost imajo, v glavnem so to tuji igralci. Dokazali so, da so resna ekipa. Ne delamo si utvar, da nas čaka lahko delo. Dati moramo svoj maksimum. Biti moramo organizirani in podobni tistemu, kar smo v preteklosti že kazali. Fantje motivacije ne bodo potrebovali. Verjamem, da tekmo lahko dobimo."

Celjani sezone na domačem prizorišču niso začeli prav dobro. Kosić se zaveda, da so pričakovanja po osvojenem naslovu prvaka večja. 

"Vse je novo po uspehu. Tudi pričakovanja so večja in s tem je treba živeti. Začetek sezone ni bil optimalen. S tem se soočamo. Skušamo ostati mirni in osredotočeni. Smo pa privilegirani, da smo deležni teh tekem in Slovenijo zastopamo na mednarodni sceni."

Osvojena točka proti Mariboru bo zato njegovi ekipi okrepila samozavest, predvsem zaradi igre.

"Spet smo si bili podobni. Tekma proti Mariboru je bila zahtevna, Maribor ni več v takšnem stanju kot v preteklosti. Ta točka nam je dala samozavest."