Kosić: Želel bi si, da si z reakcijo ne bi naredili škode

Slovenski prvoligaš iz Knežjega mesta je v sredinem večeru morda storil celo usodni spodrsljaj v lovu na naslov državnega prvaka. Doma je le remiziral s Triglavom, dodaten udarec pa bodo sankcije zaradi rekcij ob koncu tekme.

Uredništvo
16. julij 2020, 9:27

Foto: pigac.si

Celjani so imeli vse na svojem pladnju, da v zaključek sezone vstopijo kot osamljena ekipa na vrhu prvoligaške razpredelnice. V Knežjem mestu je gostoval kranjski Triglav, proti kateremu so Grofje praviloma sila uspešni.

Tokrat se je zalomilo, saj so borbeni orli prišli do remija 2:2, pred tem pa so celo dvakrat vodili. Domači so se v obeh primerih uspeli vrniti, v zadnjih 30 minutah tekme pa jim ni uspelo doseči morebitnega zmagovitega zadetka.

"Želeli smo si več, tekma je šla v smer, ki si je nismo želeli. Tokrat bi se morali pokazati v boljši luči, imeli smo veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristili, nato pa se je stopnjevala nervoza, ker je čas hitro mineval. Nismo imeli mirnosti, da bi izpeljali, kar smo si pripravili," je po dvoboju s Triglavom dejal trener Celja Dušan Kosić.

Veliko prahu je dvignila zadnja akcija na tekmi, ko je ob domačem predložku v kazenski prostor branilec Triglava Milan Milanović žogo izbil, domači pa so bili prepričani, da je ob tem igral z roko. Sodnik Dejan Balažić se ni odločil za nasjtrožjo kazen, je pa zaradi protestov pokazal rdeči karton kapetanu Mitji Lotriču.

"Reagirali smo, kot bi vsak v danem položaju. Želel bi si, da bi sodnik zapiskal najstrožjo kazen, a odločil se je, kot se je. Sodniki bodo preučili, če je bila odločitev pravilna, verjamem, da je bila in ni bilo igranja z roko. Bi si pa želel, da si naši fantje ne bi privoščili takšne reakcije in si ne bi naredili škode pred zaključkom prvenstva," je še dodal strateg Celja.