Kot prerojen: Izkušeni Axel Witsel na novem igralnem položaju blesti pri Atleticu iz Madrida

Belgijski vezist je to poletje zamenjal klubsko sredino, v novem okolju pa bo očitno igral tudi na novem igralnem položaju. Zdi se, da mu ta precej ustreza.

Uredništvo
5. avgust 2022

Axel Witsel. (Foto: Getty Images)

Izkušeni belgijski vezist je to poletje kar nekoliko presenetljivo okrepil španski Atletico iz Madrida, zdaj pa se zdi, da bo v novi sezoni celo eden najpomembnejših posameznikov v ekipi trenerja Diega Simeoneja. Prekaljeni argentinski strokovnjak je 33-letnika iz Liega iz zvezne vrste preselil v osrčje obrambe, kjer se je Witsel doslej, v pripravah na novo tekmovalno sezono, izkazal za naravnost odlično okrepitev.  
 
V oče bode predvsem njegova distribucija. Witsel je vselej znal dobro podajati, v obrambi Atletica pa to pride še bolj do izraza – predvsem v smislu daljših, diagonalnih podaj. Na svojih prvih treh nastopih v majici velikana iz španske prestolnice je opravil 102 podaje, od tega jih je natančno izvedel kar 100. Ob tem je na zelenici preživel le 160 minut. V slačilnici mu bo družbo odslej delal tudi slovenski vratar Jan Oblak.  
 
Axel Witsel je doslej nastopal za Standard Liege, Benfico, Zenit St. Petersburg, TJ Tianhai in Borussio iz Dortmunda, zbral je tudi 124 nastope za člansko reprezentanco Belgije. Atleticu se je v tem poletju pridružil po izteku pogodbe s klubom iz nemške Bundeslige in očitno bo predstavljal precej večjo okrepitev, kot se je morda na prvi pogled zdelo marsikateremu nogometnemu navdušencu.