Krajše kvalifikacije za ligo prvakov in problem za slovenskega prvaka? UEFA odgovarja

V ponedeljek je nogometni svet malce zmedlo poročanje nekaterih medijev o domnevni ideji UEFA, da bi za naslednjo sezono skrajšala kvalifikacije za ligo prvakov. Nastradal bi tudi slovenski predstavnik.

Uredništvo
12. maj 2020, 8:37

Foto: pigac.si

The Times in The Athletic sta včeraj poroča o domnevnem scenariju Evropske nogometne zveze (UEFA) za kvalifikacije za ligo prvakov za sezono 2020/2021. Ker se obeta stiska s časom, poletje bo namreč rezervirano za tekočo sezono v nacionalnih ligah in tudi obeh evropskih pokalih, sta omenjena medija poroča, da naj bi UEFA kvalifikacije skrajšala. Tudi za ceno tega, da bi primarni krogi odpadli, klubi, ki bi v njih morali igrati, pa bi za izpad dohodka in možnosti zaslužka dobili finančno nadomestilo.

UEFA je takšno poročanje negirala.

"UEFA ni nikoli razmišljala o tem, da bi prvako odvzela možnost boja v kvalifikacijah za ligo prvakov. V trenutni situaciji spremljamo razvoj dogodkov in sleherno stvar, ki bi lahko vplivala na format kvalifikacij v naslednji sezoni. Do danes nismo razvili nobene konkretne ideje," so sporočili iz Nyona.