Kraljevi klub se je odzval na govorice, da ima Inter težave z odškodnino za Achrafa Hakimija

V Realu iz Madrida so podali uradno izjavo na poročanju časnika Corriere dello Sport, da naj bi od Interja zahtevali dodatna bančna zagotovila glede plačevanja odškodnine za Achrafa Hakimija.

Uredništvo
23. januar 2021, 1:12

Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze

Poročanje italijanskih medijev o težavah s plačevanjem odškodnine za Achrafa Hakimija je milanski Inter predstavilo v precej zaskrbljujoči podobi. Inter naj bi imel namreč hude finančne težave, ki se konkretno odražajo v tem, da nima denarja za plačilo prvega od štirih obrokov odškodnine za bočnega branilca Achrafa Hakimija, ki je poleti za 40 milijonov evrov prispel iz madridskega Reala.

Časnik Corriere dello Sport je trdil, da španski klub od Interja zahteva dodatna bančna zagotovila, da bo lahko v skladu z dogovorjenimi termini plačal odškodnino, navedl pa je celo možnost, da se Hakimi v primeru neizpolnjevanja obveznosti vrne v Madrid.

Situacijo, ki Inter portretira v zelo negativni luči, je razčistil kar sam madridski klub, ki je poročanje Corriere dello Sporta označil za neutemeljeno in poudaril odlične odnose med obema kluboma.

"V luči poročanja časnika Corriere dello Sport o napetih odnosih med obema kluboma sporočamo, da so informacije povsem netočne. Real Madrid nikoli ni zahteval dodatnih finančnih jamstev. "

"Pogoji prestopa so povsem običajni in v skladu z normalnimi pogodbenimi razmerji, ki urejajo odnose dveh klubov. V primeru Interja to velja še toliko bolj, saj je imel Real Madrid vselej odlične odnose s tem zgodovinskim klubom, ki ga smatramo kot prijateljskega," so zapisali pri Realu.