Krepke besede na račun Jurgena Kloppa: Kdo je on, kaj bi on brez Afričanov?

Selektor Senegala Aliou Cisse je ostro napadal trenerja Liverpoola Jurgena Kloppa zaradi njegove omalovaževalne izjave na računa afriškega pokala narodov.

Uredništvo
7. december 2021, 9:16

Selektor Senegala Aliou Cisse. (Foto: /)

Jurgen Klopp je nedavno pojasnjeval, da so bile njegove izjave vzete iz konteksta in da nikoli ni dejal, da je afriški pokal narodov (AFCON) 'majhen turnir', vendar pa je bila škoda že storjena. V Afriki so ogorčeni nad tem, da je trener vplivnega evropskega kluba tako omalovaževal pomen afriškega celinskega prvenstva, ki ima seveda največjo 'napako' v tem, da se igra sredi tekmovalne sezone.

V konkretnem primeru Liverpoola to pomeni, da Jurgen Klopp več tednov ne bo mogel računati na tri zelo pomembne igralce – Egipčana Mohameda Salaha, Senegalca Sadia Maneja in Kamerunca Joela Matipa.

Oglasil se je selektor Senegal Aliou Cisse, ki je Kloppu namenil zelo ostre besede.

"Kdo misli, da je? Treniram Senegal in moji igralci igrajo za Kloppa. Spoštujem Liverpool, ne spoštujem pa nekoga, ki podcenjuje afriške turnirje. On je danes tukaj, kjer je zaradi afriških nogometašev. Imel je pogum, da je AFCON označil za majhen turnir. Ta turnir ima enako število udeležencev kot evropsko prvenstvo."

"Tudi tukaj bodo igrale superzvezde, nekatere med njimi iz Liverpoola. Afriški pokal narodov je tako kakovosten turnir kot evropsko prvenstvo. Klopp je izgubljal finalne tekme, dokler ni treniral Salaha, Maneja in Matipa. Oni so mu prinašali lovorike,"
je bil oster Cisse.