Krhin pristal v Avstraliji in sporočil: Še vedno lahko dam veliko

Član avstralske A-League Western United je danes uradno potrdil prihod nekdanjega slovenskega reprezentanta Reneja Krhina.

Uredništvo
26. september 2021, 1:21

Rene Krhin je postal član Western Uniteda. (Foto: SPS)

Že pred tedni smo poročali, da bo nekdanji slovenski reprezentant Rene Krhin svojo kariero nadaljeval v Avstraliji, z nekaj zamude pa je danes novico potrdil tudi njegov novi klub Western United. Krhin je bil po izteku pogodbe s španskim Castellonom dalj časa brez kluba, pri 31 letih pa se je odločil za selitev v Avstralijo, kjer je nekoč igral tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren.

"Zelo sem vesel, ker sem postal član Western Uniteda in ker bom lahko igral v Avstraliji. Slišal sem veliko lepih stvari in komaj čakam, da začnem igrati."

"Mislim, da lahko na igrišču še vedno dam veliko, zato bom dal vse od sebe, da bi bil uspešen za klub in za navijače," je povedal Krhin, ki bo tako prvič v svoji karieri igral izven Evrope.Trener Western Uniteda John Aloisi Krhina dojema kot veliko pridobitev za njegov klub.

"Rene je izjemna okrepitev za nas. Vesel sem, ker je klub na tem igralnem položaju našel tako dobrega igralca. On je igralec, ki ima v nogometu velik pedigre, prinaša pa tudi veliko izkušenj. Njegov slog  ustreza slogu naše ekipe in komaj čakam, da se priključi preostanku ekipe," je povedal Aloisi.