Kritike na račun Edena Hazarda: Ne zasluži si mesta v začetni enajsterici Reala iz Madrida

Belgijski zvezdnik Eden Hazard naglo izgublja podporo. Vse več je takšnih, ki ga označujejo kot prestopni polom Reala, nekateri celo menijo, da dandanes sploh ni več igralec za najboljšo enajsterico.

Uredništvo
15. januar 2021, 4:55

Foto: Getty Images

Priznani angleški novinar Sid Lowe se je pred dnevi v svoji redni kolumni v časnik Guardian spraševal, ali je Eden Hazard, okrepitev za 100 milijonov evrov, sploh že odigrala vsaj eno zares dobro tekmo v majici Reala iz Madrida. Belgijec, ki je v Madrid prišel kot uteha ob slovesu Cristiana Ronalda, je v Madridu bolj ali manj zbiral poškodbe, tudi v času, ki ga je preživel na igrišču, pa nikoli ni uspel zares upravičiti slovesa enega najboljših nogometašev v Evropi.

Dve leti kasneje je vse več takšnih, ki Hazarda že javno razglašajo za enega največjih Realovih prestopnih polomov vseh časov. Kritike so se nanj znova usule po porazu na polfinalni tekmi španskega superpokala proti Athleticu, na kateri mu je Zinedine Zidane zaupal vlogo v centru igrišča.

"Hazard ne bi smel začeti tekme, a odloča Zidane. Real Madrid brez Hazarda igra dobro in to je zaskrbljujoče," je povedal nekdanji športni direktor Reala Predrag Mijatović, priznani španski novinar Axel Torres pa je celo izrazil mnenje, da Hazard dandanes ne sodi niti med 100 najboljših nogometašev v Evropi.

"Ko je prišel v Madrid, je veljal za enega od petih najboljših na svetu, danes pa ga ne bi umestili niti med najboljših 100. Več kot očitno so poškodbe načele njegovo samozavest," je povedal Torres.

Kritike ne prihajajo le iz Španije, podobnega mnenja so tudi pri francoskem časniku L'Equipe, pri katerem so povsem raztrgali njegovo predstavo proti Athleticu.

"Kdaj bomo spet videli Hazarda v starem blišču? Za njim je še ena predstava, ki je bila svetlobna leta od tega, kar je nekoč kazal v Lillu, Chelseaju in belgijski reprezentanci. Proti Athleticu je bil izgubljen od prve minute naprej," so zapisali pri L'Equipu.