Krizi na Goodison Parku ni videti konca: Evertonu je Tottenham speljal glavno prestopno tarčo 

Kdo lahko reši Everton pred izpadom iz Premier League? Očitno ne napadalec španskega Villarreala, ki je bil že tik pred prestopom na Goodison Park. Ta bo namreč zdaj okrepil Tottenham! 

Uredništvo
25. januar 2023

Arnaut Danjuma se vrača v Premier League. Okrepil bo Contejev Tottenham. (Foto: Getty Images)

Bilo je že vse dogovorjeno. Arnaut Danjuma je bil na pragu enoletne posoje v Everton, kjer bi pomagal gasiti požar po katastrofalnem prvem delu sezone. Na modri strani Liverpoola krvavo potrebujejo nove okrepitve v borbi za obstanek, toda zdaj se bodo morali znajti drugače. Tik pred zdajci se je vmešal Tottenham in Evertonu speljal tarčo.  

Nizozemski napadalec je že opravil zdravniške preglede pri prvoligašu iz Londona, pogodba pa bo prav tako podpisana že kmalu.

Tudi v primeru Danjumine selitve v Tottenham gre le za posojo do izteka sezone, pri tem Angleži ne bodo imeli pravice, da bi 25-letnika odkupili po vnaprej določenem znesku. Pri Evertonu z razpletom dogodkov niso zadovoljni, pravzaprav naj bi bilo v klubskih pisarnah zelo napeto vzdušje zaradi poteze Tottenhama, ki jim je tarčo speljal pred nosom.  

Danjuma je za Villarreal zbral 51 nastopov, dosegel je 22 golov in dodal štiri asistence. V Angliji je pred časom že nastopal pri Bournemouthu, kjer je bila njegova statistika precej podobna. Pred časom se je zanj zanimal tudi Liverpool, ki pa se je potem okrepil s Codyjem Gakpojem. Danjuma nastopa tudi za izbrano vrsto Nizozemske.

Trenutno je njegova tržna vrednost ocenjena na 35 milijonov evrov