Kronana je izjemna sezona: CELJE JE PRVAK 1. SNL!

Imamo novega prvaka! Zaključno dejanje sezone v 1. SNL se je razpletlo v korist Celja, ki je v marsikaterem presenetljiv, a hkrati zaslužen prvak. Olimpija je bila izzivu , če pogledamo v celoti, nedorasla.

Uredništvo
22. julij 2020, 10:19

Celje
2 : 2

Sod.: Slavko Vinčić

Olimpija
 
 
 
 
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
 
1 : 1
2 : 1
 
 
 
 
2 : 2
 
 
Celje: Matjaž Rozman, Josip Čalušić, Žan Zaletel, Advan Kadušić, Denis Marandici, Luka Kerin, Lan Štravs (od 85. Jakob Novak), Mitja Lotrič, Nino Pungaršek (od 65. Karlo Plantak), Dario Vizinger, Ivan Božić (od 84. Gašper Koritnik).Olimpija: Nejc Vidmar, Miral Samardžić, Denis Šme (od 47. Jan Andrejašič), Macky Bagnack, Endri Cekici (od 25. Tomislav Tomić), Timi Max Elšnik, Michael Pavlović (od 67. Mario Jurčević), Enrik Ostrc (od 46. Bojan Knežević), Stefan Savić, Roman Bezjak (od 71. Jucie Lupeta), Ante Vukušić.

Foto: pigac.si

V Celju se je začelo raztrgano, stresno in nepovezano. Vložku primerno. Olimpija se je brez Tomića v začetni enajsterici odločila za zadržano igro in iskanje protinapadov, Celjani pa so ostali zvesti svoji letošnji podobi in bili več pri žogi. V 20. minuti smo videli prvi strel, udaril je Endri Cekici, Rozman je imel ogromno dela. A to ni bila le priložnost, temveč tudi težava za Olimpiji, Cekici je moral z igrišča zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice. Vstopil je Tomislav Tomić, a šele po nekajminutnem iskanju dresa, kar odraža resnično zaskrbljujoče organizacijsko stanje (ne prvič!) v ljubljanskem klubu. 

Na drugi strani je Vidmar v 27. minuti reševal po blokadi Samardžića, ko je streljal Lotrič. V 30. minuti pa je imel prvi strelec lige Ante Vukušić sam pred Rozmanom na nogi 1:0, streljal je, kot v takšni situaciji strelja vedno - diagonalno in po tleh, Rozman pa je njegov strel zaustavil! Kazen je sledila. V 34. minuti je Macky Bagnack v slogu amaterja skočil na žogo in namesto preprostega obvladovanja poskrbel za čisto situacijo za Celje. Vizinger je odvzeto žogo udaril na gol, Vidmar je odbil, Šme je zamudil, Luki Kerinu pa ni bilo težko zadeti za 1:0. Pred odhodom na odmor še ena priložnost za Kerina, spet se je izkazal Vidmar, ki je najboljši igralec Olimpije v prvem polčasu. 
Mitja Lotrič, Celje Olimpija
(foto: pigac.si)


Dino Skender je ob polčasu menjal, Šme in Ostrc sta zapustila igro, vstopila sta Knežević in Andejašič. Vidmar je v 49. minuti že moral posredovati on poizkusu Vizingerja. Na drugi strani strel Olimpije preko Kneževića, ki je po visoki podaji z leve strani izjemno slabo zadel žogo. Celjani so v nadaljevanju padli in v 58. minuti so gostje pokazali zobe. Timi Max Elšnik je z levico dosegel sijajen gol s strelom ob vratnici. Rozman je bil tukaj povsem nemočen. Celjani pa so se vrnili ekspresno hitro! Pravzaprav na neverjeten način. V edini akciji Celja do tega trenutka je Božić prodrl po desni strani, žoga je bila odbita, potem pa je strel soigralca Vizinger ob znova neprepričljivem Bagnacku pretvoril v gol. Vidmar je v 68. minuti spet branil svoj gol, Celjani so bili nevarni po podaji s prostega strela s strani. Celje je znova oživelo z golom. 

Olimpija je sicer imela na voljo še kar nekaj časa, a s težavami, ki jo pestijo že vso pomlad in zdaj poletje, preprosto ni zmogla dovolj kakovosti in volje. Ante Vukušić je bil praktično brez žoge. Elšnik pa ni dovolil slavja Celja. Po osvojeni žogi na sredini igrišča je Savić potegnil, z leve strani podal na rob kazenskega prostora, Elšnik pa je s svojo desnico spet natančno zadel. Isti igralec je v akciji v 78. minuti spet močno sprožil, Rozman je mukoma odbil. Savić je v naslednji napadalci akciji nevarno prodrl, prišel do zaključnega strela, a nameril v domači blok. Rozman se je izkazal v 83. minuti, ob strelu Vukušića, žogo je izbil v kot. Celjani so dočakali veliko priložnost v 87. minuti, protinapad je zaključil Kerin, ki je bil sam pred Vidmarjem, a streljal mimo gola. Olimpija je morala vse več tvegati, čas pa se je iztekal. Zadnje minute smo gledali nogomet "gor in dol", igralcem so že vidno pošle moči, Vinčić pa je tekmo podaljšal za štiri minute. Olimpiji je časa naposled zmanjkalo in Celjani so se lahko zasluženo veselili prvega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba!