1. SNL, 27. krog

Krško osupnilo Domžale

David Poljanec je z dvema goloma odlepil Krško v Domžalah, ki so se po zaostanku z 0:3 v domačem športnem parku prebudile šele v zadnjih minutah (2:3).

Uredništvo
2. april 2016, 9:00

Domžale
2 : 3
750 gledalcev
Sod.: Alen Borošak

Krško
 
 
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
 
0 : 3
 
 
71'
Marko Jakolič
1 : 3
 
 
 
2 : 3
 
Domžale: Axel Maraval, Kenan Horić, Darko Zec, Gaber Dobrovoljc, Jure Balkovec, Žan Majer, Amedej Vetrih (od 61. Lucas Mario Horvat), Matic Črnic, Marko Alvir, Senad Jarović (od 46. Jan Repas), Antonio Mance.Krško: Marko Zalokar, Šime Gregov, Damjan Vuklišević, Marko Jakolič (od 76. Jure Špiler), Robert Pušaver, Luka Volarič, Dejan Urbanč, Luka Žinko, Dino Hotić, Enis Đurković (od 92. Luka Štefanac), David Poljanec (od 81. Tim Čeh).

Foto: SPS

Krčani so v pravem trenutku prekinili niz dveh zaporednih porazov in presenetljivo, a zato nič manj zasluženo slavili v Domžalah, kamor so rumeni nazadnje prinesli dve zaporedni zmagi. To je bil šesti poraz Domžal v prvenstvu, a varovanci Luke Elsnerja ostajajo na tretjem mestu ob porazu četrtouvrščene Gorice. Posavci so armado svojih navijačev razveselili z zmago in vsaj začasnim dvigom do kar osmega mesta.

Gostitelji so imeli pobudo, ki pa je niso znali univčiti. Eden redkih strelov je zato prišel z noge Antonia Manceja v 25. minuti, na mestu pa je bil Marko Zalokar. Zeleni so prevladovali na zelenici in ko je že kazalo, da se rezultat ne bo spremenil, so udarili v 41. minuti. Luka Volarič je našel Dina Hotića, ta pa je za hrbtom gostujoče obrambe zaposlil Dejana Urbanča. Domači specialist za standardne situacije je pred vrati lepo zaposlil Davida Poljanca, ki je zabil svoj prvi sobotni zadetek.

Poljanec je bil na pravem mestu tudi kmalu po začetku drugega polčasa, ko je z volejem premagal Axla Maravala. V 64. minuti je bilo ob povsem brezbarvni predstavi gostov na semaforju že 3:0, Volarič je mrežo zatresel po odbiti žogi po strelu Hotića. A nato se je začel silovit juriš Domžalčanov.

Po zgrešenem strelu Enisa Đurkovića je Marko Alvir v kazenskem prostoru z volejem z desne zadel v nasprotni kot in znižal izid, Mance pa je več kot pet minut pred iztekom rednega dela tekme zadel s 16 metrov. V 88. minuti je bil Hrvat vnovič sam pred Zalokarjem, ki pa je bil srečnejši in spretnejši in rešil pomembno zmago za svoje moštvo.