Kuha se najdražji prestop poletja, Aston Villa je danes že kupila zamenjavo za Grealisha

Prestop Jacka Grealisha v Manchester City je zdaj še korak bližje uresničitvi. Aston Villa je danes potrdila sklenitev dogovora za prestop igralca, ki ga številni vidijo kot Grealishevo menjavo.

Uredništvo
31. julij 2021, 9:19

Leon Bailey se seli v Aston Villo. (Foto: Getty Images)

Jadon Sancho je s 85 milijoni evrov doslej najdražji igralec letošnjega poletnega prestopnega roka, vendar vse kaže na to, da prvega mesta ne bo ohranil več dolgo. Manchester City je pospešil pogajanja za prestop zvezdnika Aston Ville Jacka Grealisha, angleški mediji pa že dalj časa poročajo, da bo njegov prestop težak neverjetnih 120 milijonov evrov – Grealish bi s tem postal najdražji angleški nogometaš vseh časov, hkrati pa tudi najdražji igralec v zgodovini Premier League.

Aston Villa se že pripravlja na njegovo slovo, saj je danes uradno naznanila prihod igralca, ki ga je v luči morebitnega Grealishovega odhoda moč videti kot njegovo zamenjavo. Leon Bailey se sicer bolje znajde na desnem krilnem položaju, vendarle pa gre za igralca, ki po svojih igralskih karakteristikah precej spominja na Grealisha.Njegov prestop iz Leverkusna je dogovorjen, neuradno pa bo Aston Villa zanj plačala 35 milijonov evrov odškodnine.

Reprezentant Jamajke je v majici Leverkusna na 119 prvenstvenih nastopih dosegel 28 zadetkov.