Kuluševskemu pri Juventusu ne steče, italijanski mediji pa ga že selijo v drug klub

Dejan Kuluševski v Torinu še ni ujel prave forme. Bo morda kmalu napočil čas, ko bo odhod edina smiselna rešitev? Italijanski mediji so mnenja, da Juventus ne bi imel nič proti njegovemu odhodu, če bi prejeli zadovoljivo ponudbo - še najraje iz vrst Fiorentine.

Uredništvo
16. oktober 2021, 4:53

Švedski napadalec v Torinu še ni ujel prave forme, bo pozimi poskusil še kje drugje? (Foto: uradna spletna stran kluba)

Dejan Kuluševski je lansko poletje v Torino prispel kot eden najbolj zanimivih in nadarjenih  nogometašev v Serie A. V dresu Parme je pridno navduševal, po prestopu vrednem okoli 35 milijonov evrov pa mu pri večkratnih italijanskih prvakih doslej še ni steklo. V Juventusu je švedski napadalec doslej dobil kar nekaj priložnosti za dokazovanje, trener Max Allegri pa ga je preskusil na mnogih različnih igralnih položajih.

V pretekli sezoni je redno igral v prvi enajsterici skupaj s Cristianom Ronaldom, v aktualni sezoni pa imajo pri Juventusu precej več opcij na napadalnih položajih - Paolo Dybala se je vrnil po poškodbi, v klub pa sta se letošnje poletje preselila tudi Moise Kean in Kaio Jorge.

21-letni napadalec makedonskih korenin je v aktualni sezoni začel le dve tekmi Juventusa, v začetni enajsterici se je znašel na tekmah proti Napoliju in Sampdorii, vseeno pa ga Max Allegri pogosto na igrišče pošilja s klopi. Na naslednjih preizkušnjah Juventusa proti Romi, Zenitu in Interju bo nekdanji član Parme in Atalante verjetno zopet dobil priložnost od začetka, ker Paolo Dybala in Alvaro Morata še ne obratujeta na polnih obratih po težavah s poškodbami.

V zadnjem obdobju se Kuluševskega v medijih pogosto seli iz Juventusa, zanimanja zanj pa seveda ne primanjkuje na nobenem koncu nogometne Evrope. Zdi se, da bodo prihajajoče tekme podale kar nekaj odgovorov glede stanja in tudi statusa omenjenega nogometaša.

Najpogosteje se Kuluševskega omenja v povezavah s Fiorentino, ki bo kmalu iskala zamenjavo za prvega zvezdnika ekipe iz Firenc Dušana Vlahovića, ki ne želi podaljšati pogodbe in se je znašel na izhodnih vratih kluba.

Med zainteresiranimi klubi za usluge nadarjenega srbskega napadalca naj bi se znašel tudi Juventus, zato te povezave niti niso tako presenetljive. Fiorentina bi prav gotovo Kuluševskega sprejela odprtih rok, vprašanje pa je, če je interes obojestranski.