Kurtić: Nabrušeni, a na realnih tleh

Slovensko nogometno reprezentanco čakata nadvse pomembni tekmi v oktobrskem tekmovalnem oknu. Varovanci Matjaža Keka se bodo sprva merili z Makedonijo, kasneje pa še doma z Avstrijo.

Uredništvo
9. oktober 2019, 2:06

Foto: pigac.si

Slovenska reprezentanca je dopoldne odpotovala v Skopje, kjer jo v četrtek čaka sedma kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo 2020 proti Severni Makedoniji. Slovenci za priprave nimajo veliko časa, saj so se zbrali v ponedeljek, kljub temu pa so v položaju, ko se lahko resno spogledujejo s prebojem na EP.

"Mislim, da nas čaka zelo težko gostovanje. Tudi v Ljubljani so Makedonci pokazali svojo kakovost. Menim pa, da jih lahko premagamo, potrudili se bomo, ne bomo razmišljali preveč o samem rezultatu, ampak se bomo osredotočili na našo igro, na pristop, takšen, kot je bil proti Poljski in Izraelu. Upam, da nas bo to na koncu nagradilo,"
je za NZS dejal Petar Stojanović.

"Nabrušeni smo, a moramo ostati na tleh. Ne smemo leteti previsoko. Mislim, da bo to ena najbolj pomembnih tekem, odkar sem v reprezentanci. Ta tekma ti lahko da ogromno. Zato je najpomembnejše, da se dobro pripravimo na Makedonce," je soigralca dopolnil Jasmin Kurtić.

Nove tri točke na tekmi z Makedonci bi še povišale temperaturo pred nedeljskim gostovanjem Avstrijcev v Stožicah.
loading...