Kvaliteta je večna: Dani Alves je debitiral v Mehiki in s fantastično igro takoj pahnil navijače v ekstazo

Dani Alves naravi in letom ne more pobegniti, lahko pa še vedno teče hitro in posledično beži nasprotnikom. Brazilski veteran je to dokazal že na debiju v Mehiki.

Uredništvo
28. julij 2022, 11:48

Dani Alves je debitiral v dresu Pumasa. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Prvič se je navijačem mehiškega kluba Pumas predstavila zvezdniška okrepitev. Dani Alves je namreč debitiral v dresu svojega novega kluba, in sicer na tekmi proti Mazatlanu. Debi je bil uspešen,, pri edinem golu večera za Pumas pa je imel prste vmes prav Alves.

Devetintridesetletni Brazilec je namreč podal iz kota, žogo pa je v gol potisnil Nicolas Freire

Kljub temu, da je že nekaj let veteran, pa Dani Alves še vedno premore kakovost in tudi fizično moč. Odigral je celotno tekmo, v visokem ritmu in na svojem nenaravnem igralnem položaju. Ni igral na desnem boku, temveč v zvezni vrsti.

Že pred tekmo, ko je ekipa iz hotela odhajala proti stadionu, je Dani Alves pokazal, da mu kljub zvezdniškemu statusu skromnost ni tuja. Zaradi navijačev mu je klub zagotovil poseben kombi, v katerem bi Brazilec sam (z voznikom) odšel proti stadionu, preostanek ekipe pa z avtobusom. Alves tega ni želel storiti, skupaj s soigralci se je namreč vkrcal na avtobus in nato odpeljal proti stadionu.