Kylian Mbappe je razočaran zaradi odhoda soigralca: Ti si eden najboljših, s katerimi sem igral

Prvi zvezdnik Paris Saint Germaina Kylian Mbappe je namenil tople besede dolgoletnemu soigralcu, ki je včeraj dokončno zapustil pariški klub.

Uredništvo
14. september 2023

Kylian Mbappe (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Marco Verratti se je včeraj uradno poslovil od Paris Saint Germaina, saj je postal novi član Al Arabija iz Katarja, ki je zanj plačal kar 45 milijonov evrov odškodnine.

Prestop je precej nenavaden, saj katarski klubi še nikoli doslej za nakupe niso namenili toliko denarja, tudi sicer pa je profil Marca Verrattija neobičajen, saj so v Katarju doslej vloge največjih zvezdnikov bolj pripadale bolj priletnim nogometašem.

Verratti v letošnji sezoni za PSG ni več igral, kljub temu pa je njegov odhod precej razžalostil prvega zvezdnika ekipe Kyliana Mbappeja, ki mu je ob slovesu namenil zelo prijazne besede.

"Bilo mi je v privilegij igrati ob tebi vsa ta leta. Tvoj čas tukaj nikoli ne bo pozabljen. Eden najboljših igralcev, kar sem jih kdaj videl. Hvala ti, prijatelj moj. Zelo te bom pogrešal," je zapisal Mbappe, in Verrattija označil kot 'izjemnega igralca in osebo.'

Ob odhodu Verrattija v Katar se je iz ZDA oglasil celo Lionel Messi. Argentinec je objavil fotografijo s t.i. FInalissime med Italijo in Argentino, ter dodal.

"Veliko sreče na tvoji poti. Veš, da sem ti vedno želel vse najboljše," je zapisal Messi.

Verratti je z Al Arabijem podpisal triletno pogodbo, po kateri bo njegova letna plača znašala neverjetnih 35 milijonov evrov.