Kylian Mbappe ni želel predčasno na dopust: 'Zame je ta Euro neuspeh, nisem bil dober'

Kylian Mbappe se je javno posul s pepelom in priznal, da je na Euru 2024 igral slabo.

Uredništvo
10. julij 2024

(Foto: Getty Images)

Čeprav je bil asistent pri edinem golu Francije na sinočnji tekmi, se Kylian Mbappe zaveda, da je od sebe dal premalo. Včeraj in tudi na prejšnjih tekmah evropskega prvenstva v Nemčiji. Francoz po izgubljenem polfinalu proti Španiji ni pretirano ovinkaril, medijem in javnosti je dal pričakovano - samokritiko.

"V nogometu je tako, da si dober ali pa nisi dober. Jaz nisem bil dober. Zame je to evropsko prvenstvo neuspeh. Želel sem postati evropski prvak, a zdaj predčasno odhajam na dopust. Zdaj bom dobro počival, da bi se pripravil na nov začetek v karieri. Veliko stvari me čaka," je dejal Mbappe, ki je s koncem klubske sezone zapustil PSG, potem ko s klubom ni želel podaljšati pogodbe. 

Novinarji so upali, da jim bo Mbappe dal še nekaj več "materiala", zato so ga povprašali o potrebah po spremembah v reprezentanci Francije. Mbappe se ni dal zmesti.

"To je vprašanje za selektorja. Jaz nisem selektor. Jaz ne morem govoriti, da je treba vse menjati. Jaz bi moral biti le najboljša verzija sebe."

Kylian Mbappe je pogorel: Euro je njegova hiba, na dveh turnirjih je skupaj dosegel le en gol