La Liga je potrdila termin El Clasica, na isti dan bo sprejeta še ena velika odločitev

Vodstvo španskega prvenstva je potrdilo termin prvega El Clasica v letošnji sezoni, ta pa sovpada z dnevom, ko se bo v klubu lomila prihodnost predsednika in upravnega odbora.

Uredništvo
13. oktober 2020, 3:15

Foto: /

Vodstvo španskega prvenstva je danes potrdilo termin prvega prvenstvenega El Clasica v letošnji sezoni, za katerega je že dalj časa jasno, da bo minil brez prisotnosti gledalcev. V La Ligi so se odločili za termin, ki bo 'prijazen' tudi za azijski televizijski trg, saj bo srečanje odigrano v soboto, 24. oktobra ob 16.00. Sprva so razmišljanja celo potekala v smeri, da bi bila tekma odigrana celo ob 13.00, a so se na koncu v La Ligi odločili za nekakšen kompromis med evropskim in azijskim televizijskim trgom.

Izredne razmere in sovpadanje datumov pa so poskrbele, da na isti dan sam razplet El Clasica ne bo osrednja tema pogovorov v Barceloni.  Ker je bilo zbrano dovolj visoko število glasov za glasovanje o nezaupnici predsedniku Josepu Bartomeuju, bo v Barceloni 17. ali 18. oktobra potekal referendum, na katerem bo članstvo kluba odločalo o usodi predsednika. Prav na 24. oktober bo sklicana generalna skupščina, na kateri bo vodstvo Barcelone sporočilo rezultat referenduma in s tem naznanilo, kakšna je nadaljnja usoda predsednika Bartomeuja in njegovih sodelavcev.