La Liga prejela bajno finančno injekcijo, zdaj si Barcelona spet lahko privošči Messija

Ena najbolj čislanih nogometnih lig se je ob pandemiji znašla v finančnih škripcih, ki brez zunanje intervencije ne bi bili rešljivi. Zdaj so klubi prejeli bajno posojilo, ki jim bo omogočilo biti konkurenčni.

Uredništvo
5. avgust 2021, 6:38

Finančna injekcija Barceloni omogoča podpis pogodbe z Lionelom Messijem. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Ob pandemiji koronavirusa klubi španske La Lige močno trpijo. Finančna luknja je enormna in še raste, na težave pa nista imuna niti velikana Barcelona in madridski Real.

Podjetje CVC Capital Partners je zdaj ligi odobrilo finančno injekcijo v višini 2,7 milijarde evrov, s čimer si je podjetje med drugim kupilo tudi 10 odstotkov novoustanovljenega podjetja, ki upravlja z La Ligo in ji želi zagotoviti boljšo finančno prihodnost.

Večina vloženega denarja se bo steklo na račune klubov, velikana Barcelona in madridski Real bosta prejela vsak po 280 milijonov evrov. Blaugrana bo s to injekcijo lahko registrirala poletne okrepitve in uresničila podpis nove pogodbe s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem.

Kraljevi klub naj bi sredstva prav tako namenil krepitvi ekipe, s pridobljenimi milijoni naj bi si želel resno vstopiti v boj za nakup Kyliana Mbappeja iz PSG.