Swansea nujno potrebuje strelca ...

Labodi bi vrnili Ayewa

Swansea, ki se letos krčevito bori za obstanek v angleški Premier League, bi rad v svoje vrste vrnil Andrea Ayewa. West Ham Ganca noče prodati, prvo ponudbo so Kladiva že zavrnila.

Uredništvo
22. januar 2018

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Andre Ayew je avgusta 2016 iz Swanseaja prestopil v vrste West Ham Uniteda. Ta je ganskega napadalca takrat plačal približno 20 milijonov funtov, Ayew pa se je poškodbam navkljub uspel odtlej podpisati pod devet ligaških in skupno dvanajst golov v vseh tekmovanjih v majici Kladiv.

Swansea, ki se krčevito bori za obstanek, pa zdaj želi Ganca spet videti v svojih vrstah. Labodi so v London že poslali ponudbo v vrednosti 14 milijonov funtov, ki pa jo je West Ham zavrnil. Ali bi klub z olimpijskega stadiona premamila višja ponudba, ni znano, jasno pa je, da bo moral Swansea, če bodo Londončani sploh privolili v prestop, za Ayewa plačati rekordno vsoto. Pred letom in pol je Borja Baston Swansea okrepil za dobrih 15 milijonov funtov.

West Ham ima po novi poškodbi Andyja Carrolla dodatne skrbi v napadu, zato so mnogi mnenja, da David Moyes tudi ob mnogo višji ponudbi Ayewu ne bo dovolil oditi. Dodaten razlog za to je seveda tudi dejstvo, da Londončani niso najbolj navdušeni nad idejo prodaje igralcev neposrednim konkurentom za premierligaško preživetje.